www.car.cz
 

Zahajovací závod motokrosového MMČR juniorů úspěchem „Neslováků“.
     17.5.2007 19:43 - tisková zpráva


„Dobrý“ je za tři, aneb zahajovací závod Mezinárodního mistrovství České republiky byl úspěchem „Neslováků“.

Dvanáctý květen 2007 byl zahajovacím závodem mladých motokrosařů v Horažďovicích na známé trati „Svatá pole“. I přes silný vítr a poměrně chladné počasí se sjelo celé startovní pole Mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu mládeže ve třídách 50, 65, 85 a 125 ccm. Silně obsazená třída „pětašedesátek“, kde startují bratři Schneiderové z AMK Motosport teamu Neslovice měla plně obsazený startovní rošt a své slovo chtěli uplatnit i jezdci ivančického regionu a to v v pětašedesátkách Filip Gross na stroji KTM a v padesátkách Ondřej Pokorný.

Erik Schneider se vzdal startu ve prospěch svého bratra Dominika (zadřený motor v ME) a lehké zranění třísla, které se ozývalo při každém pohybu mladého jezdce.

Kvalifikace rozhodla o pořadí na startu a tak se jezdci ivančického mikroregionu dostali do závodu. V pětašedesátkách byl Dominik Schneider na pěkném třetím místě i když v druhé jízdě vedl dvě kola celý závod a po drobné chybě na dlouhé lavici klesl na třetí místo, které uhájil až do cíle. Celkově tak skončil na třetím místě, což je dobrým počinem pro vývoj dalších závodů mistrovství republiky. Další jezdec Filip Gross z Nové Vsi startoval poprvé na „mistráku“ a jeho snaha byla bohužel korunována umístěním mimo body.

Byla to však dobrá zkušenost, která se určitě projeví v dalších závodech. V nejmladší kategorii ve třídě do 50 ccm Ondřej Pokorný trochu prolajdačil první jízdu a po chybě se kupily pády jeden za druhým a to je moc i na tak talentovaného jezdce, který již v první jízdě stačil obsadit osmé místo a ve druhé jízdě vše napravil druhým umístěním, což však bylo na celkové čtvrté místo v prvním závodě sezóny na naší nejvyšší mládežnické soutěži. Důležité jsou však cenné mistrovské body.


Po skončení závodů v Horažďovicích se v neděli 13.května konal závod na mistrovské trati v Horšovském Týně ( Pohár západočeského kraje), kde startovali bratři Schneiderové a jejich setra Eva (6 let). Ta ve třídě do 50 ccm z dvaadvaceti startujících odsadila celkové 10 místo, což je na malou holčinu velmi pěkné umístění a nechala za sebou kluky, kteří mají větší předpoklady k motoristickému sportu. Erik startoval na stroji Thumpstar 125ccm čtyřtakt a svojí jízdou i přes drobné zranění třísla obsadil 4. místo v obou jízdách a zůstal tak těsně pod stupni vítězů. Svoji chuť si však spravil Dominik Schneider, který startoval ve dvou třídách

A to jak v pětašedesátkách kde zvítězil s velkým náskokem (9 sekund) před druhým místním jezdcem Pavlem Polákem (účastník ME) a většiny startujících jezdců z MR. Po absolvování tohoto závodu se pak na vlastní žádost zúčastnil závodu jezdců ve třídě do 85 ccm a zde se umístil za Vaškem Kovářem na pěkném 4. místě když byl hendikepován slabším strojem (jel na pětašedesátce) na malých kolech a o tři roky staršími soupeři. Víkend se podařil a s radostí jsme se vraceli na Moravu s dobrým pocitem jak jsme to „čížkům zase nandali“.

 

-MSch-


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge Most © V Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose