www.car.cz
 

FIA GT: Za deště vládlo Maserati s Bertolinim
     20.5.2007 17:58 - Vladimír Rožánek


        Již od tréninkových jízd se na rumunském okruhu dařilo pilotům Maserati MC12, které dokázalo zvítězit i v minulém závodě na Silverstonu. Trochu naopak zaostávaly vozy Chevrolet Corvette.

Při deštivé premiéře jsme byli svědky několika velmi vážných kolizí a šikany, kterých bylo také dost, značně komplikovaly závod. Hned po startu se tak dostal ke slovu Safety car. Po restartovaném závodě se na čele usadil Guidi na Maserati a za ním jezdil Bertolini a Montanari, kteří pilotovali stejný stroj. Vůz s číslem 52 posádky Ruberti-Mugelli po 3 kolech končí nárazem do bariéry z pneumatik.

 

Také náš pilot Janiš nedobrzdí svůj vůz Ferrari 430, týmu Scuderia Eccose, a končí v bariéře z gum již v pátém kole. Při kolizi s pneumatikami odhodí i ochranný plot a lidé za ním rychle vyklidili pole. Pilot ale vystupuje. Další souboj v jedné ze zatáček končí hůře. Oba stroje jsou poškozené. Jak Lechner Jun., tak i Loris Kessel odchází pěšky a ke slovu se opět dostal Safety car.

Rumunští pořadatelé pod žlutými vlajkami pouští na trať traktor k odstranění poničených vozů, ovšem na mokré trati se objevil těsně před Safety carem.

Po restartu závodu, dochází k souboji dvou týmových Lamborghini a jednomu z nich odpadává zrcátko. Vítěz tréninku Giannocaro se pohybuje až na sedmém místě, cíl však nakonec stejně neviděl. Koxe pak na Lamborghini potrápil defekt kola a Ramos obdržel průjezd depem. I přes tuto penalizaci patří Ramosovi s Montanarim třetí místo v cíli tohoto přetěžkého závodu. V průběhu závodu předvedl Ramos i několik smyků, které znamenaly ztrátu 20 sekund. Deletraz ještě v závěru ulomil o svodidla křídlo svého vozu Chevrolet.

 

Do cíle přes věškeré nástrahy počasí i trati v Bukurešti doráží vítězně dvojice Bertolini-Piccini a získává tak další cenné body pro Maserati MC12. Druhé místo patřilo vítězům ze Zhuhaie, Němci Mückemu a Bouchutovi na Lamborghini Murcielago a bronz odvezl Ramos s Montanarim na dalším Maserati MC12. Velmi pěkně jeli i Wendlinger se Sharpem a odměnou pro jejich Aston Martin DBR9 je krásné, ale smutné čtvrté místo. GT2 dominovali Vilander s Dirkem Müllerem na Ferrari 430. V této třídě velmi neočekávaně dojeli na čtvrtém místě Leinders a Kuppens na voze Gillet Vertigo GT2.

Výsledky FIA GT Bukurešť:

Bertolini/Piccini – Maserati MC12

Bouchut/Mücke – Lamborghini Murcielago

Ramos/Montanari – Maserati MC12

Wendlinger/Sharp – Aston Martin DBR9

Kumpen/Longin – Chevrolet Corvette C5-R

Vilander/D.Müller – Ferrari 430 GT2

Gollin/Biagi – Maserati MC12

Collard/Malucelli – Porsche 997 RSR GT3

Celkově vede Bouchut a Mücke v GT1 a slabší kategorii dominují vítězové z Bukurešti – Vilander s Dirkem Müllerem se 30 body, Enge sice nestartoval, ale zatím se dělí o osmé místo.

Další závod FIA GT se jede 24.6.2007 na Monze v Itálii.

Text: Vláďa Rožánek

Foto: FIA GT / © DDPI


 
 
Fotogalerie:   Střípky z mosteckých závodů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose