www.car.cz
 

Most -NF: Jiří Mičánek junior v šampionátu získal třetí zlato
     tisková zpráva


Na stříbro po parádní stíhací jízdě dosáhl Mifka, bronz vybojoval Lešinský

Jiří Mičánek junior si ve druhém podniku mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích, který se konal na mosteckém autodromu, pojistil svoji vedoucí pozici v průběžném pořadí Národní formule 1400. Na osmadvacet bodů zvýšil brněnský mladík svůj náskok poté, co si ve čtvrtém závodu šampionátu dojel pro svůj třetí letošní triumf před Radkem Mifkou a Igorem Lešinským.


Na startu Mičánek využil zaváhání ve výhodnější pozici stojícího Davida Palmiho a do prvních zatáček najížděl na prvním místě sledován Lešinským a Mifkou. Ve druhém kole na druhou pozici postoupil Palmi a postupně se začal dotahovat na vedoucího jezdce. Brněnský mladík ovšem v dalším okruhu svého pronásledovatele nečekaně ztratil, protože Palmi svůj monopost odstavil mimo trať a Mičánek si pak v poklidu dojel pro další prvenství. "Povedl se mi start a to byl základ. V prvních zatáčkách jsem se snažil soupeřům ujet a letěl, co to šlo. Chtěl jsem si udělat náskok především před Davidem, od kterého jsem očekával, že bude svoji počáteční ztrátu dotahovat a pak útočit. Když se mi potom Palmi v zrcátkách ztratil a měl jsem dostatečný náskok, zvolnil jsem a závod v klidu dokončil," okomentoval Mičánek své letošní třetí vítězné tažení. "Na startu jsem začal mít potíže s motorem a to také byla příčina toho, že jsem na začátku tolik ztratil. Pak jsem sice začal Jirku dotahovat, ale problémy s motorem se stupňovaly a tak jsem raději zastavil," vysvětlil Palmi.

O uvolněné druhé místo se poté začali přetahovat Igor Lešinský a Lubomír Polášek. Stříbro ovšem nakonec nezískal žádný z nich, nýbrž Radek Mifka, který v prvním okruhu chyboval a propadl se až na chvost startovního pole, ze něhož se tři kola před cílem probojoval na druhou příčku. "Na začátku Mičánek nedobrzdil do jedné zatáčky, chtěl jsem toho využít a protáhnout se na první pozici. Formule se mi ovšem roztočila," vysvětloval Mifka. "Při stíhací jízdě jsem jel potom úplně na doraz a zvolnil až když jsem se dostal na druhou pozici. Mičánek měl už hodně velký náskok," dodal třiadvacetiletý pilot. "Jsem spokojen i s třetím místem, protože to byl pěkný závod, parádní bitva. Byla to dřina, ani nemůžu pořádně hýbat rukama," říkal s nadšením Lešinský po vystoupení z vozu a čtvrtý Polášek jej doplnil: "Auto mi jelo výborně, byl jsem rychlejší na rovinkách. V bitvě s Igorem jsme dělali oba chyby a z toho pramenilo časté předjíždění. Příště mu to musím oplatit."

Radek Krakovič nakonec uhájil pátou příčku před neustále dotírajícím Václavem Žemlou, za kterým s více než desetivteřinovým odstupem dojel Zdeněk Černohorský následovaný Věrou Vostrou, jenž osmým místem dosáhla svého dosud nejlepšího výsledku v Národní formuli 1400. Na devátou pozici se v závěrečných kolech propadl Antonín Sus a obsazením desátého místa si první body v šampionátu připsal Martin Matzke. Nejmladší jezdec ve startovním poli přitom ovšem mohl pomýšlet na podstatně lepší výsledek, ale nejdříve se mu nepovedl start a pak neustál svůj útok na sedmé místo. "Na startu jsem nezařadil," vysvětlil Matzke a dodal: "Když jsem se dotáhl na Černohorského a zkusil jej předjet, byl jsem v nájezdu do jedné pomalejší zatáčky příliš rychlý a vyjel z trati."

Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose