www.car.cz
 

Na úvod Evropy ve Vallelunze Radek Rous osmý
     22.5.2007 23:38 - tisková zpráva


Úvodní závod seriálu Mistrovství Evropy supersportů se jel o třetím květnovém víkendu na italském okruhu Vallelunga. Na start zahajovacího podniku evropského šampionátu se se stroji Yamaha R6 postavila také dvojice jezdců znojemského Klub racing teamu Radomil Rous a Michal Filla.
 
„Dá se říct, že od kvalifikačních tréninků jsme s Michalem zajížděli srovnatelné časy, ale na italskou špičku, která se tam sešla, jsme jednoduše neměli,“ říká Radek Rous, který skončil v závodě osmý a jeho stájový kolega Filla ještě o příčku lépe. „Myslím, že to nebylo až tak špatné, protože za námi skončili další Italové, Slovinci a Chorvati. Těch prvních pět ale mělo náskok víc než vteřinu na kolo.“
 
Start do závodu se Rousovi povedl, jenomže v prvních dvou zatáčkách o dobrou pozici přišel. „Dostal jsem se do sevření jezdců, kteří mě zpomalili tak, že jsem se propadl až na čtrnácté místo. Navíc ve druhém kole spadli dva jezdci zrovna v pasáži, kde se dalo dobře předjíždět a celých pět kol se tam mávalo žlutou vlajkou. Proto jsem se dlouho nemohl dostat dopředu,“ popisuje nesnáze z italské Vallelungy Radek Rous, který se nakonec přeci jenom dostal za týmového kolegu Michala Fillu. „S Michalem jsme předjeli skupinku jezdců a v posledním kole jsem se dostal i před Michala. Jenomže v jedné ze zatáček jsem nedořadil a on mi to vrátil. Tak jsme to nechali být a Michal dojel přede mnou,“ usmíval se krallický závodník, který svého mladšího kolegu nezapomněl za předvedený výkon pochválit.
 
Ve znojemském Klub racing teamu tak zavládla spokojenost. „Samozřejmě, že ke svému výkonu nějaké výtky mám, ale jinak myslím celkově spokojenost. Byl to první závod a ten až tak nerozhoduje,“ tvrdí Rous, který v Itálii zkoušel několik nastavení palivových map.
 
Na samotný nedělní závod jsme se ale vrátili k původnímu nastavení, protože to nefungovalo tak, jak jsme si představovali. Do dalšího závodu na tom chceme zapracovat na brzdě,“ říká Radek Rous, kterého další závod Mistrovství Evropy supersportů čeká 16. a 17. června v choravstké Rijece. Do té doby se ale ještě jeden závod domácího šampionátu na maďarském okruhu Pannoniaring.
 
 
MARTIN MUTL

 
 
Fotogalerie:   Extrem Truck Trial - Mohelnice, foto A. Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose