www.car.cz
 

Le Mans: Kuba Smrž si odváží z Francie pěknou bodovou nálož
     tisková zpráva


Jen kousek za Top Ten
 
Za nádherného počasí se na asfaltu v Le Mans odehrála další bitva o body ve třídě dvěstěpadesátek. K rozehřátí francouzského obecenstva přispěla nejprve strhující bitva ve stopětadvacítkách, která se stala kořistí prozatímního lídra šampionátu Itala Doviziosa. Své první dva body získal také jediný Čech v této třídě Lukáš Pešek. Po té však již přišla na řadu kubatura vyšší, kterou čekal 26-ti kolový závod.
 
Jezdec týmu Akuna Molenaar racing zlomil prokletí nešťastných výpadků z předešlých závodů a po startu se postupně dostával přes soupeře na lepší bodované příčky. Kuba Smrž svůj dobrý výkon podtrhl desátý nejrychlejším kolem závodu, když za nejrychlejším kolem vítěze Daniela Pedrosy zaostal o pouhých 1,808. Tvrdé souboje svedl s Němcem Heidolfem. K boji na lokty došlo i s Britem Chazem Daviesem a Španělem Faubelem.
 
Celý tým je velice spokojen s výborným výkonem a motivován. Hans Spaan i mechanici připravují pro příští závody vylepšení výkonu motocyklu. 
 
Jakub Smrž:
Do warm upu jsme ještě udělali nějaké změny na podvozku a převodovce, které se ukázaly jako lepší a tudíž jsme je nechali do závodu. Trochu jsem měl obavy, aby vydržela zadní guma, protože dnes bylo značně tepleji. Tentokrát se mi docela povedl start a začátek závodu, takže jsem měl jako výchozí pozici 18. místo. Od startu jsem měl dobrý pocit z jízdy a dařily se mi zajíždět stabilní a rychlá kola, díky kterým jsem dojížděl lidi přede mnou. Ztrácel jsem oproti Apriliím při akceleraci a tak jsem si na předjíždění vybral jednu ze zatáček v technické pasáži, abych si mohl hned udělat trošku náskok.
 
Ke konci závodu jsem měl ještě na dosah desátého Oliveho, ale už jsem nechtěl kvůli rozdílu jednoho bodu riskovat pád, protože gumy už byly dost opotřebované. Jsem rád, že to tak dopadlo a strašně se těším na další závod do Mugella jemuž bude předcházet testování na domácí trati v holandského Assenu. Rovněž gratuluji Lukášovi k jeho prvním bodům“.
 
Výsledek závodu:
1   Daniel PEDROSA         HONDA           
2   Randy DE PUNIET       APRILIA      
3   Toni ELIAS                   HONDA      
4   Hiroshi AOYAMA         HONDA      
5   Alex DE ANGELIS       APRILIA        
….
11 Jakub SMRŽ                HONDA       
 
tisk  info
 
MPAFoto.com  /ravenfeather@gmx.de/

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose