www.car.cz
 

Červnový AUTOSALON BRNO 2007 ve znamení desítek novinek
     23.5.2007 00:19 - tisková zpráva


Desítky novinek, zajímavostí a konceptů se představí na AUTOSALONU BRNO 2007

 

Letošní rok je pro příznivce automobilů významný velkým počtem představovaných novinek. A tak se máme na letošním AUTOSALONU BRNO opravdu na co těšit. Kromě toho, že je očekávána přímo lavina nových a inovovaných modelů, do Brna také zamíří značky vozidel, které zde ještě nevystavovaly (například Bentley nebo Lamborghini), případně se zde objeví i některé automobilky, které se na AUTOSALON BRNO vracejí (například SsangYong, Subaru, Ferrari, Maserati).

 

Alfa Romeo     

8C Competizione - lehký prostorový rám, sportovní odpružení, brzdy dimenzované na nově dodávaný osmiválec o objemu 4,7 l (jeho vývoj je společný s Maserati a Ferrari)  o výkonu 330 kW a točivém momentu 470 N.m, k tomu skvělý design – co více dodávat, to chce jedině vidět na vlastní oči.

Spider – elegantní sportovní dvoumístný roadster má českou premiéru ve verzi s motorem 3,2V6 JTS Q4 Exclusive a s aut. Převodovkou Q-Tronic

Své obdivovatele si ovšem jistě najdou i modely 159 2,4 JID Q4 TI pack a sportovní kombi 159 SW 2,4 JID Q4, stejně jako ještě nikde vystaven nebyl model GT 1,9 JTDM 16v BlackLine a 147 1,9 JTDM 16v Q2.

 

Audi

R8 dvoudveřové kupé se stálým pohonem všech kol quattro s viskózní spojkou. Konstrukce karoserie využívá hliníkový prostorový rám ASF, který zaručuje nízkou hmotnost a vysokou tuhost. K pohonu je určen uprostřed uložený osmiválec 4,2 FSI s přímým vstřikováním benzínu, který dosahuje výkonu 309 kW a největšího točivého momentu 430 N.m. Audi R8 zrychluje z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy a dosahuje největší rychlosti 301 km/h.

 

A5 - dynamické, dvoudveřové elegantní kupé s moderním designem je vybavováno nejen výkonnými motory FSI a TDI, ale také díky zcela nově vyvinutému preciznímu podvozku a široké řadě inovativních prvků luxusní výbavy patří k moderním cestovním vozům nejvyšší třídy touring coupé. Sportovní variantou doplňující modelovou řadu je pak Audi S5, které ke svému pohonu používá motor V8 FSI.

Q7 V12 TDI – jediné vznětové dvanáctiválcové SUV na trhu nabízí Audi. Toto monstrum s motorem, který evokuje vzpomínky na závodní monopost pro Le Mans bude ozdobou stánku této německé značky.

TT Roadster – už výchozí kupé si získalo srdce mnoha příznivců automobil se sportovním akcentem; v otevřené verzi je ještě vůz zajímavější

 

Bentley

Azure – reprezentativní kabriolet se skládací plátěnou střechou je postaven na platformě Bentley Arnage. Pod kapotou přeplňovaný zážehový vidlicový osmiválec o objemu 6,75 l, který disponuje výkonem 336 kW (456 koní) a nejvyšším točivým momentem 875 Nm.

 

BMW

X5 – nová generace BMW X5 je větší a ještě rychlejší než její předchůdce.

3 Cabrio – poprvé přichází otevřená verze řady 3 s pevnou skládací střechou, nové cabrio je tak historicky prvním BMW kupé-kabrioletem. Nechybějí zde nejnovější konstrukční prvky ani pestrý výběr motorů.

 

BRISK

BRISK RS O1 WRC  - sportovní závodní automobil určený pro automobilové soutěže s konstrukcí podle řádu FIA, přílohy J, bez homologace. Celá konstrukce vozu vychází z koncernových dílů Škoda a VW. Max. rychlost 200  km/hod ; zrychlení z 0 na 100 km/h  - 2,7 s. Motor – zážehový přeplňovaný čtyřválec 1998 cm3; největší výkon 368 kW; největší točivý moment 600 N.m.

 

 

Citroën

C-Crosser – SUV s výrazným designem a moderní technikou je výsledkem spolupráce koncernu PSA s automobilkou Mitsubishi a má sourozence, kterými jsou Peugeot 4007 a Mitsubishi Outlander. Automobil o rozměrech  4,64 m x 1,81 m x 1,71 m bude zatím  nabízen se vznětovým motorem 2.2 HDi s filtrem pevných částic a šestistupňovou manuální převodovkou.

C4 Picasso – objeví se pětimístná verze oblíbeného a nekonvenčně pojatého MPV.

 

Ferrari

599 Fiorano GTB – milovníci vozů se vzpínajícím se koníkem ve znaku si přijdou určitě na své například při setkání s tímto sportovním vozem s dvanáctiválcovým motorem o výkonu 620 koní.

 

Fiat

Bravo – nástupcem modelové řady Stilo se stává nový Fiat Bravo, který byl navržen v Centro Stile Fiat a již na první pohled všechny přesvědčuje, že se jedná vůz s nezaměnitelně italským designem. Dojem cestujících ještě více umocní atraktivní interiér. Fiat Bravo bude nabízen v pětidveřovém provedení a je 4,34 m dlouhý, 1,79 m široký a1,49 m vysoký; rozvor má hodnotu 2,6 metru a objem zavazadlového prostoru je 400 litrů.

Linea – nový kompaktní sedan je vítaným rozšířením výrobního programu značky Fiat. Jedná se o tzv. globální automobil s délkou karoserie přesahující 4,5 metru. Díky tomu se řadí do střední třídy. Automobil svým designem i provedením navazuje na atraktivní modely Grande Punto a Bravo a je určen pro nejrozmanitější trhy – proto ten název globální. Bude se montovat nejprve v Turecku a později se jeho produkce rozběhne také v Brazílii, Indii, Číně a Rusku. Jeho výhodou je nesporně velký kufr o objemu 500 l.

 

Ford

Mondeo – třetí generace oblíbené řady Mondeo je ihned od své premiéry nabízena ve třech karosářských verzích (jako čtyřdveřový sedan, pětidveřový liftback a kombi). Nabídka pohonných jednotek sestává ze čtyř vznětových motorů Duratorq TDCi a pěti zážehových motorů Duratec o výkonech od 74 do 162 kW.

 

C-MAX – oblíbený Ford Focus C-Max mírně proměnil svoje označení a na Autosalonu v Brně oslaví svoji českou premiéru v nové atraktivnější podobě.

 

Focus CC – ani Ford si nenechal ujít příležitost nabídnout verzi kupé/kabriolet, když už má tak kvalitní základ.

 

Honda 

Civic Type-R – přichází sportovní verze elegantního a velmi úspěšného modelu nižší střední třídy

 

HUMMER

Hummer H3I když z hummerů nejmenší, stále při svých rozměrech a váze působí mezi středními SUV, kam je zařazován více než majestátně.

 

Hyundai

i30 – kompaktní pětidveřový hatchback, který se bude vyrábět u nás v Nošovicích, je dlouhý 4 245 mm, široký 1 775 mm, vysoký 1 480 mm a má rozvor 2 650 mm. Nabídka motorů obsahuje tři zážehové a tři vznětové motory.

 

CHEVROLET

I když z hlediska obchodního je pro tuto značku patrně nedůležitější česká premiéra dieselverzí modelů Lacetti + Epica diesel pozornost na stánku určitě budí hlavně mohutný model HHR – postavený výrazně v retro stylu. V USA soupeří o přízeň zejména s konkurenčním Chryslerem PT Cruiser, se kterým si je i podobný mohutnými blatníky, oblou maskou chladiče a koncovými světlomety, které mají v tomto případě svou předlohu v poválečných modelech Chevroletů. Klasické jsou i masivní stupátka a jednoduché tvary oken.

Zajímavostií je závodní vůz Lacetti WTCC.

 

 

Jaguar

C – XF – koncept, který ohromil tím, že dává najevo, jak značka přestává lpět na usedlých tvarech. Převládne agresivní design s nízkými okny, ostře řezanými světly, výraznou maskou, která má připomínat sání stíhačky. Z bočního pohledu vynikne silueta střechy svolující kupé a výrazný prolis ve spodní části dveří, vycházející od výdechu za předním kolem… prostě pěkná karosářské dílko.

 

KIA

cee`d SportyWagon – atraktivní kombi odvozené od pětidveřového hatchbacku Kia cee’d je při stejném rozvoru 2 650 mm o 235 mm delší a 10 mm vyšší. Zavazadlový prostor má  základní objem 534 l, který je možné zvětšit sklopením dělených zadních sedadel až na 1 664 l.

 

LAMBORGHINI

Gallardo Superleggera pro ty, kterým nestačí kosmické parametry základního modelu, byla připravena speciální edice Superleggera (v překladu znamenající velmi lehký). Dieta představuje úsporu přesně 100 kg, takže nyní váží vůz 1330 kg. A kde se ubíralo: dveře jsou z uhlíkového kompozitu, stejně jako zrcátka či skořepiny sedadel, sklo v oknech nahradil polykarbonát. Al nejen to, úpravou motoru byl zvětšen výkon o 7 kW na 390 kW při 8000 ot./min. Automobil má pohon všech kol a zrychlení je lepší o 0,2 s, tedy z 0 na 100 km/h za 3,8 s.

 

 

LANCIA                                                            

O tom, že po létech váhání vstupuje na český trh jako jedna z posledních známých firem prémiová značka Fiatu Lancia, svědčí uvedení jakoby průzkumové série malého modelu Ypsilon ve verzích 1,2 Argento, 1,4 16V Oro, 1,3 JIDM 75hp Platino a JIDM 90hp Platino.

 

LAND ROVER

Defender - kultovní offroad přichází jako dědic tradic vozu představeného už v roce 1948. Vůz oblíbený všemi, kdo musí autem do těžko dostupného terénu, dostal pro nový vznětový motor i převodovku, ale podstatné jsou i změny exteriéru a uvnitř. Zde zaujme nová přístrojová deska, uchycená na robustní ocelové příčce proti vrzání plastových dílů. Pro verzi 110 je k dispozici nově i třetí řada sedadel, vůz je dodáván se třemi délkami rozvorů, v celkem 14 různých verzích karoserie (uzavřené, pick-upy, soft-topy).

 

MASERATI

Quattroporte Automatica - luxusní limuzína je vybavena šestistupňovým automatem ZF.

Quattroporte Duo Select – jak už název napovídá s převodovkou DuoSelect koncepce F1 a ve sportovní vybavě SportGT

 

Mercedes-Benz

Třída C – prémiový vůz střední třídy v novém vydání – to je nová třída C. V rámci ekologických verzí Bluetec, na které se u Mercedesu zaměřují, dokáže například model C220 i ve spojení se silným turbodieselem (125 kW, 400 N.m) spotřebovat jen 5,5 litru paliva na 100 km jízdy a plnit emisní normu Euro 6, která bude platná někdy od roku 2015.

 

MINI    

One -  nejnovější model vozů MINI se na první pohled ani moc neliší od svého předchůdce, ale jeho technika je zcela nová. Nové MINI je také o něco delší a širší a pod kapotu dostalo zcela nové zážehové motory DOHC Valvetronic. Základní model MINI One bude vybaven čtrnáctistovkou 70 kW.

Cooper D – vůz je osazen výkonným turbodieselem 1,6 l o výkonu 80 kW a točivém momentu 240 N.m.

 

Mitsubishi

Outlander – SUV nabízející prostor až pro sedm lidí pohání dvoulitrový turbodiesel s výkonem 103 kW a točivým momentem 310 N.m. Největší rychlost Outlanderu by se měla pohybovat na hranici 190 km/h. Pod kapotou by se měl dále objevit i zážehový šestiválec MIVEC s výkonem 162 kW a čtyřválec 2,4 litru o výkonu 125 kW.

Concept X - představuje novou rodinu Lancer sport sedanu – od základního modelu až po nejvyšší Lancer Evolution.

 

Nissan

X-Trail – nová generace oblíbeného SUV bude v červnu na AUTOSALONU BRNO představena ještě dříve než se dočká premiéry v mateřském Japonsku. X-TRAIL nově sdílí platformu s vozem Qashqai.  Nový X-TRAIL je mírně větší než předchozí model, také nabídka motorů se rozšířila, k dispozici jsou nyní dva motory zážehové a dva vznětové.

Tiida – Model původně určený jen pro asijské trhy se dostává i na evropský kontinent, kde má zacelit mezeru v nabídce nižší střední třídy, když skončila oblíbená Almera. Novinka je buď v pětidveřovém provedení jako hatchback dlouhý 4,2 m jako sedan 4,42 metru. Na výšku měří 1,54 a do šířky 1,7 metru. Rozvor je 2,6 m.

Z 350 – I tento výrazně sportovní model má ve své nové podobě v ČR svou premiéru

 

Opel

GT – sportovní roadster se zadním pohonem a přeplňovaným motorem se letos stal držitelem ocenění „Kabriolet roku 2007“ (Cabrio of the Year 2007). Atraktivní roadster s vpředu podélně uloženým přeplňovaným motorem s přímým vstřikováním benzínu o výkonu 246 koní dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 5,7 s a maximální rychlost má hodnotu 230 km/h.

Corsa OPC – nadupaný malý vůz pro potěšení z jízdy je poháněn zážehovým čtyřválcem o objemu 1,6 litru s výkonem 141 kW a točivým momentem 230 N.m. Při použití funkce „overboost“ se může točivý moment dočasně zvýšit až na 266 N.m. Zrychlit z 0 na 100 km/h zvládne nová Corsa OPC za 7,2 sekund a největší rychlost je až 225 km/h.

Antara – Opel nehodlá nechat žádný automobilový segment neobsazený. Českou premiéru si proto odbyte model Antara, který se řadí do kategorie SUV. Pětimístný automobil disponuje robustním, ale přesto dynamickým exteriérem.  Zajímavostí je i Antara Dakar maďarského "Dakar" týmu.

 

 

Peugeot

207 SW – také kombík odvozený od základního modelu, který je na autosalonu k vidění ve verzi 1,6 l/120 koní, rozšiřuje škálu modelu, jehož předchůdce byl po několik roků nejprodávanějším zahraničním automobilovým modelem, zajímavostí je že má v Brně premiéru současně s Barcelonou.

207 CC – tento kupé-kabriolet navazuje na úspěšný model 206 CC, kterého se prodalo zhruba 360 tisíc kusů. Vůz je rozměrově stejný jako hatchback. Pro tuto verzi jsou k dispozici tři pohonné jednotky o objemu 1,6 l.

4007  je prvním vozem SUV tohoto francouzského výrobce. Přední maska s typickými rysy divoké šelmy má vyjadřovat sílu a sportovní charakter vozu, podvozkové části jsou pak upravené s ohledem na potenciál nového dynamického a ekologického motoru 2.2 HDI FAP (115 kW a 380 N.m).

Poněkud z jiného světa – tedy ze světa snů – jsou dva exkluzivní exponáty, které budou nesporně ozdobou stánku tohoto francouzského výrobce: supersportovní Peugeot 207 Spider a ještě dramatičtější koncept Hoogar.

 

Porsche

Cayennenové modely Porsche Cayenne, Cayenne S a Cayenne Turbo nabídnou nejen atraktivní design, ale také nové silnější motory s přímým vstřikováním benzínu - Direct Fuel Injection (DFI). Cayenne je nyní poháněn šestiválcovým motorem 3,6 litru o výkonu 213 kW. Cayenne S s motorem V8 o objemu 4,8 litru, dosahuje točivého momentu 500 N.m a disponuje výkonem 283 kW. Špičkový model Cayenne Turbo má nový, dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o výkonu 368 kW  s největším točivým momentem 700 N.m.

 

Renault

Twingo – sympatický a jednoduchý městský vůz  za atraktivní cenu s osobitým stylem, prostorným interiérem, praktickými detaily a milými doplňky. Nové Twingo je dlouhé 3 601 mm, široké 1 640 mm a vysoké 1 472 mm. Zadní sedadla můžete posouvat vpřed a vzad, a tak se objem zavazadlového prostoru pohybuje mezi 165 - 285 litry. V nabídce pohonných jednotek budou tři benzínové motory o objemu 1,2 l s výkony 43 kW, 56 kW a 74 kW, nechybí ani turbodiesel 1,5 dCi s výkonem 47 kW.

 

 

Rinspeed

EXasis -  superlehký roadster je zcela průhledný. Prostorový rám je oblečen do průhledného plastu od společnosti Bayer. Materiál s obchodním označením Makrolon je vysoce pevný, má nízkou hmotnost a výbornou tepelnou izolaci. Firma Bayer navíc umí měnit průhlednost materiálu ze zcela čirého až na zcela neprůhledný. K pohonu vozidla je určen přeplňovaný dvouválec Weber o objemu 750 cm3 a výkonu 110 kW, který spaluje ekologicky šetrný bioethanol.

 

SSANGYONG

 

Kyronuž tak vzhledem exotický vůz (jako všechny modely této jihokorejské značky) je po prodělaném faceliftu s motorem 2.7 l zajímavou novinkou na nevelkém, ale nepřehlédnutelném stánku

 

SEAT

Leon Cupra -  nejsportovnější model nabídky automobilky Seat je vybaven přeplňovaným zážehovým dvoulitrovým motorem TFSI o výkonu 177 kW.

Altea FreeTrack – Záhy po premiéře na březnovém ženevském autosalonu se také v Brně představuje tento kříženec vozu MPV a kombi zrozený na stejné platformě, jakou používá i škodovka Octavia 4x4.

 

SMART

 

Fortwoautíčko zrozené z nápadu hodinářské firmy Swatch, které jej přivedla na svět společně s koncernem Daimler Chrysler v roce 1997, nyní přichází jako nová generace.

V trendu doby o něco povyrostlo (o 19,5 cm do dély), delší je také rozvor. To se projevuje na výrazně lepším vnitřním prostoru; hlavně narostl zavazadlový prostor ze 150 litrů na současných 220 litrů. Smart dostal i nový interiér, už ne tak hravý, ale zato s kvalitnějšími materiály i zpracováním. Pod kapotou tradičně litrové tříválce naladěné na různé výkony.

 

SPYKER

 

Tyto exkluzivní dvousedadlové sportovní vozy s motory Audi umístěnými před zadní nápravou jsou lehká konstrukce s karoserií Karmann a nekompromisním designem. V roce 2006 bylo ručně vyrobeno pouze 96 těchto automobilů. Představí model C8 Spyder a pak D12 Peking-to-Paris SSUV, který má zajímavou historii: Značka Spyker byla založena v roce 1898 bratry Spijker a již v roce 1907 jejich automobil Spyker Tourer skončil druhý v těžkém závodě Peking to Paris Raid. Na oslavu tohoto vítězství byl letos v Ženevě představen právě tento model s motorem V12 a pohonem všech kol.

 Nesporně dalším bonbónkem je i F8 VII – model Formule 1.

 

 

 

 

Škoda

Fabia – nová generace v České republice nejprodávanějšího automobilu. Nový hatchback Fabia se bude snažit navázat na úspěšnost svého předchůdce. Pětidveřový zástupce třídy malých vozů nabízí ještě více vnitřního prostoru než předcházející model, a to jak pro cestující, tak i pro jejich zavazadla. Sedm pohonných jednotek, z toho čtyři benzínové a tři naftové, s rozpětím výkonů od 44 do 77 kW, by měly zcela pokrýt požadavky zákazníků ve třídě malých vozů. Nová generace vozů Fabia  si zachovává kromě jiného i nízké hodnoty emisí CO2 (od 120 g/km).

 

Fabia S2000 – tento prototyp závodního vozu je v současnosti teprve ve fázi vývoje. Přesto se na výstavě AUTOSALON BRNO ukáže ve své atraktivní modré barvě.

 

Ultima CanAm

Pro příznivce nejmodernějších a nejrychlejších aut přiváží do Brna skutečnou perlu také známý výrobce mechanických zabezpečovacích zařízení – společnost Construct. Vůz Ultima CanAm pohání špičkový zakázkový motor V8 o objemu 7 litrů, přeplňovaný dvěma turbodmychadly, který disponuje maximálním výkonem přes 1000 koní s možností elektronické regulace za jízdy, a největší rychlostí na hranici 380 km/h.

 


 
 
Fotogalerie:   Buggyra zářila v Zolderu 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose