www.car.cz
 

Sardinie: Juniorské tažení jezdců zlínského JM na bodech pokračuje
     24.5.2007 11:30 - tisková zpráva


Zlínský tým JM engineering se nevracel z prázdnou ani z třetího závodu juniorského šampionátu, který hostil italský ostrov Sardinie. Jaan Mölder obsadil páté místo, Viliusovi Rožukasovi chybělo na deváté pozici na body 26 sekund.

 

Příprava na druhý šotolinový závod sezony začala společným testem Möldera, Rožukase, jezdců týmu Suzuki Sport Europe a Martina Prokopa přímo na Sardinii. Oba jezdci si zde před začátkem seznamovacích jízd nastavili své vozy k všeobecné spokojenosti. „Výsledky testu si Mölder i Rožukas potvrdili i na čtvrtečním shakedownu a s tímto set-upem nakonec odjeli celý závod. Mechanici pouze v servisu auta před druhými průjezdy vždy trochu zdvihnuly,“ komentoval přípravu zlínského týmu manažer Miroslav Houšť jun.

 

Do vlastní soutěže vstoupil trochu překvapivě lépe Rožukas. Litevskému jezdci patřila v poledním servisu páteční etapy pátá příčka, bohužel na RZ5 došlo k nešťastnému poškození přední nápravy, s čímž se nedalo dále pokračovat. Mölder si rovněž držel na bodovaných příčkách a první den zakončil na šestém místě. Ve stejném trendu pokračoval i v dalším průběhu soutěže, po RZ11 byl dokonce čtvrtý, ale své postavení neudržel na úkor Sandella a Burkarta. Tuto trojici dělilo před poslední etapou 2.3 sekundy.

 

Mölder nástupu konkurentů nedokázal stačit a nakonec se posunul na páté místo klasifikace až po problémech Sandella. „Jaan opět předvedl standardní výkon, na který jsme zvyklí. Získal další důležité body a v poklidu okupuje třetí příčku průběžného pořadí za Aavou a Anderssonem. Na ně v současném poli na šotolině nikdo ze zbytku pole nemá, je to však také o tom, že se v mistrovství světa pohybují už pátou sezonu.

 

Jak už potvrdil Český Krumlov a nyní technické tratě na Sardinie Mölderovou slabinou je psaní rozpisu. Na něm zkusí v letní pauze zapracovat ve spolupráci s renomovaným spolujezdcem Jakkem Honkanenem,“ uvedl Houšť jun. 

 

Rožukas se po zmíněných problémech propadl až na jedenáctou pozici. V rámci SupeRally pokračoval v dobývání první desítky, což se mu vyrovnanými časy dařilo. Po RZ10 už byl devátý, ale defekty pravého předního kola na RZ11 (+ 4 min) a 12 (+ 1:45 min) ho náležitě přibrzdily. I přesto po druhé etapě figuroval na deváté pozici. V poslední etapě již Litevec vsadil na jistotu, na „superallystu“ Sandella mu nakonec chybělo 26 sekund.

 

„Rožukas nezklamal. Bylo vidět, že využil zkušeností z Portugalska a o kousek se zase posunul dát. Do je dobré znamení pro druhou polovinu sezony. Třeba z něj může něco být,“ řekl Houšť jun.

 

Juniorský šampionát bude pokračovat v rychlém sledu až po letní pauze, kdy se v srpnu odjede Finsko a Německo. „Doufám, že hlavně ve Finsku nebudeme bez šancí. Aava ani Andersson nemají závod v nominaci, takže tam bude moci vyhrát v podstatě kdokoli,“ naznačil manažer týmu JM engineering. „My si však stejně dlouho neodpočineme. Příští týden jedeme Bratislavu, pak s dvěma auty Rajd Polski. Otazník stále visí nad Bohemií a belgickou Rally Ypres,“ uzavřel.

 

Výsledky Rally d´Italia Sardinia 2007:

 

1. Urmo Aava - Kuldar Sikk (EE - Suzuki Swift)  4:15:03.9 10

2. P-G Andersson - Jonas Andersson (S - Suzuki Swift)  + 1:09.4 8

3. Martin Prokop - Jan Tománek (CZ - Citroën C2)  + 6:22.8

5. Jaan Mölder - Katrin Becker (EE/D - Suzuki Swift)  + 9:40.3

9. Vilius Rožukas - Audrius Shoshas (LT - Suzuki Swift)  + 24:05.4

 

Průběžné pořadí JRC 2007 (3/7):

1. Andersson (S) 28, 2. Aava (EE) 24, 3. Mölder (EE) 14, 4. Sandell (S) 9, 5. Béreš (SK) 9, 6. Burkart (D) 9, 7. Prokop (CZ) 6, 8. Cortinovis (I) 6, … 13. Rožukas (LT) 1

 

JM engineering

www.jmengineering.cz


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna - Histo Cup - foto : Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose