www.car.cz
 

Na Rali Transiberico 2007 odjely i dvě naše posádky
     28.5.2007 20:50 - tisková zpráva


Stále intenzivně závodíme, jezdíme po světě za zkušenostmi a testujeme a vyvíjíme nové a nové komponenty na naše současné i budoucí vozy... teď tedy aktuálně:

Rali Transiberico je jedinou soutěží světového poháru, která se odehrává na Evropské půdě. Z České republiky vyráží dvě posádky našeho týmu, aby se popraly se 120 soupeři na trati a nástrahami více jak 2000 km dlouhého závodu.

S vozy Mitsubishi Pajero Di-D budou startovat posádky Zapletal – Janáček a Pořízek – Korejz ve třídě T1 diesel. Loni zde Mirek Zapletal útočil na slušný bodový příděl, když jel okolo 6. místa, ale nakonec musel díky technice odstoupit. Letos se tedy pokusí o dojetí tohoto náročného podniku. I Zdeněk Pořízek má s touto soutěží zkušensoti, ale ještě se starým vozem Suzuki Jimny.

Loni dojel na 30.místě absolutně, což bylo s vozem s objemem motoru 1300 ccm neuvěřitelné. Ještě minulý víkend byly obě posádky na 3. závodu Maďarského mistrovství a skončili nakonec po boji na druhém a čtvrtém místě v absolutním pořadí. Vítězství a druhé místo v dieselech jim neuniklo.

Procházka se Studeným měli smolný víkend, který nakonec završili odstoupením na předposlední RZ pro závadu na zavěšení zadního levého kola. Mirek k tomu dodává: „Maďarsko bereme jako skvělý trénink pro Evropu a Svět. Je zde mnoho kvalitních týmů a tak nám patří zatím průběžné třetí místo v absolutním pořadí šampionátu. !


Na víc se současným vozem nemáme. I přesto jsem velmi spokojen. Speciálky byly po delší době dlouhé a vedly pěkným terénem. V sobotu ráno jsme neodhadli obutí vozu a na mokré trávě jsme vůz málem převrátili na bok, takže to mohlo dopadnout o moc hůř.“

Nyní jsou již týmy na cestě do vzdáleného Portugalska, kde na okruhu Estoril nedaleko Lisabonu proběhnout během středy technické a administrativní přejímky.

Pokusíme se vás z místa aktuálně informovat o celém dění a účinkování našich vozů v soutěži.

 

 

 www.offroadsport.cz


 
 
Fotogalerie:   Albacete 2006 a Adam Lacko, foto Oscar Hoogendorn

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose