www.car.cz
 

Valašský kopec nad přehradou Bystřička přivítá KW Berg Trophy !
     30.5.2007 10:44 - tisková zpráva


Valašský kopec nad přehradou Bystřička slibuje silné zážitky

 

VSETÍN, MALÁ BYSTŘICE – Pokud si před deseti dny účastníci seriálu KW Berg Trophy 2007 pochvalovali nádherné okolí tratě u Velkých Uherců, tak o tomto víkendu by si rozhodně měli k výbavě přibalit i fotoaparát a turistické potřeby. Vrchaře totiž čeká cesta na malebné Vsetínsko a závod v blízkosti obce Malá Bystřice, nedaleko známé valašské přehrady Bystřička.

 

Startovní listina víkendového klání už je doslova nabitá až po okraje a čítá 154 jezdců. Nechybí mezi nimi hlavní favorité, jako například vedoucí závodník nejobsazenější třídy E1-1400 a člen kyjovského ARC Drahomír Lupač. „Trať nadcházejícího závodu jsem ještě nejel, přesto jsem si ji byl minulý týden vyzkoušet. Můžu ji všem doporučit, protože je super, velmi rychlá a kvalitní,“ pochvaluje si lídr soutěže čtrnáctistovek, který se na Valachy vydá se 194 koňovou Škodou Felícií 1.4, odbrzděnou na fabrické brzdě.

 

Trať beskydského podniku, který bude mít premiéru v rámci letošní KW Berg-Trophy, tvoří tři a půl kilometru stoprocentně asfaltového koberce, a tak by neměla dělat takové problémy, jako tomu bylo naposledy na Slovensku.

 

Soutěžní úsek je většinou velmi rychlý a má snad jen dvě složitější pasáže. Jde o druhou pravotočivou zatáčku krátce po startu, a poté v závěru o retardér s objížděním zastávky těsně před cílem,“ prozrazuje šéf organizačního štábu Břetislav Brix. Jeho skupina nechystá účastníkům žádné pozávodní odreagování a doporučuje spíše klidný relax na břehu jedné z našich nejstarších přehradních nádrží nebo v krásných beskydských lesích.      

 

Příjezd do místa závodu bude možný v pátek od 10.00 do sobotní půl osmé ráno, ve směru na obec Dušná, později od přehrady Bystřička. Zájemci o ubytování by měli ihned kontaktovat některého z organizátorů závodu, neboť kapacita míst v blízkosti depa je omezená, Beskydy jsou však významnou turistickou lokalitou (např. ATC Bystřička), a tak vrchaři za volanty svých miláčků spát rozhodně nebudou.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Ústecká 21 v snímcích Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose