www.car.cz
 

Dramatická Ústecká jednadvacítka pro Marka Rybníčka. I s požárem vozu ..
     30.5.2007 10:54 - tisková zpráva


Po velmi vydařeném závodě na domácí půdě v Náměšti nad Oslavou přijížděl tým Křenek Motosport na další závod do Ústí nad Orlicí. Již v prvním sobotním tréninku začalo doslova peklo.

Vozidlo se po příjezdu do cíle vzňalo a začalo hořet. Naštěstí to odnesla pouze prohořelá hadice k tlakové nádobce tlumiče a pár spečených kabelů v motorovém prostoru. Škody na vozidle se mechanikům  a  firmě GMS podařilo odstranit a Marek Rybníček mohl nastoupit do první závodní jízdy.

Jelikož vozidlo doznalo změny na zadní nápravě, které měla auto zrychlit, se stal pravý opak  a vozidlo bylo téměř neovladatelné. Byl z toho výsledný čas 2:31 , což byla velmi velká ztráta na soupeře. Tým se rozhodl v další jízdě již nepokračovat. Vozidlo se nyní bude vylepšovat a testovat pro další závody na okruhu a do vrchu.

Tým měl 2 možnosti. Buď v sobotu odjet domů a nebo jednat o zapůjčení náhradního vozu. Po dohodě s Martinem Novotným startoval  v neděli Marek Rybníček s jeho speciálem Opel Speedster. Po první tréninkové jízdě došlo k seznámení s tímto vozem, který je velmi odlišný na ovládání oproti Octavii s předním náhonem.

Byl z toho čas 2:18. V první závodní jízdě se opět na Marka přilepila smůla a  800 m před cíle prasklo přepákování řazení a tak se dojíždělo do cíle na první převodový stupeň. V druhé závodní jízdě již bylo vše v pořádku a čas z druhé jízdy se posunul na hranici 2:14.  V poslední závodní jízdě se podařilo Markovi zajet velmi dobrý čas 2:10 a skončil ve třídě M na 3. místě za Danem Michlem na Lotusu a Milanem Autobusákem na vozidle Škoda Fabia MK 01.

Další závod ve Šternberku bude Marek Rybníček absolvovat opět s vozidlem Opel Speedster.  S Octavii KM 2000 se Marek objeví až v závodě v Kohoutovicích.

 

 

Křenek Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Ústecká 21 v snímcích Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose