www.car.cz
 

IFM: Stáj I.S.R. v Pau opět na pole position
     2.6.2007 06:30 - tisková zpráva


Německý pilot Maximilian Götz hájící barvy české stáje I.S.R. v novém seriálu International Formula Master dokázal podruhé v řadě vyhrát kvalifikaci a do sobotního závodu na městské trati ve francouzském Pau odstartuje z první pozice.

Páteční volné tréninky provázelo proměnlivé počasí. Zatímco dopoledne kroužily monoposty na okruhu za sucha, odpoledne se začínalo na vodě, pak ovšem trať začala postupně osychat. Max Götz podal vynikající výkon v obou jízdách, ráno zaznamenal druhý nejrychlejší čas a odpoledne za svými zády nechal všechny soupeře. Ve skvělé formě absolvoval jednadvacetiletý Němec ve službách české stáje I.S.R. také podvečerní kvalifikaci. Nejrychlejší čas vynesl jezdci z Ochsenfurtu první pozici na startu sobotního závodu.

Sobotní i nedělní závody by se podle předpovědi meteorologů měly odehrát na suché trati. Ve stáji I.S.R. všichni doufají, že je již opustí smůla, která je provázela při prvním podniku ve Valencii. V šampionátu International Formula Master totiž všichni piloti startují s identickými a zcela novými monoposty Tatuus/N.Technology trpícími občas mírnou nespolehlivostí charakteristickou pro většinu nových závodních strojů.

Igor Salaquarda, šéf týmu: „Určitě nám dnes pomohlo, že jsme v minulosti v Pau už jeli s formulí 3. Také Max tady už dříve dvakrát startoval. Zkušenosti jsou na městské trati vždy velice důležité. Doufáme, že se nám vyhne smůla, která nás potkala při minulém závodě. Neustále totiž řešíme spoustu technických problémů způsobených tím, že jde o nová auta. Pořád to není ono, ale snad v závodě půjde vše dobře.“

Třetí závod International Formula Master 2007 startuje v sobotu 2. června 2007 ve 12:35 hod a přímým přenosem jej vysílá televizní stanice Eurosport.


Internet: www.internationalformulamaster.com
Livetiming: www.internationalformulamaster.com

BPA


 
 
Fotogalerie:   Ústecká 21 v snímcích Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose