www.car.cz
 

Bösiger v Albacete vítězem kvalifikace, Vršecký si ranní vztek vynahradil zlatem !!!
     3.6.2007 18:46 - tisková zpráva


Albacete – kvalifikace – neděle

 

Bösiger vítězem kvalifikace, Vršecký soptí vzteky!

 

Rozdílný průběh kvalifikace prožili jezdci týmu Buggyra. Zatímco Markus Bösiger suverénně zvítězil, musel se David Vršecký spokojit se sedmým místem!
Začátek Bösigerova úspěchu položil zcela jistě nechtíc Jochen Hahn. Nejrychlejší muž měřeného tréninku (Markus zajel druhý čas) měl totiž na startu podle všeho problémy se řazením.

 

Jeho zaváhání využil okamžitě Bösiger, za kterým se vyvezl v tréninku třetí Albacete. „Jel jsem na startu podle jasné taktiky být rychlý a zároveň se vyhnout případné kolizi. V první zatáčce jsem zjistil, že vedu a za mnou jede Antonio,“ řekl švýcarský trucker, který podal v průběhu dalších osmi kol bezchybný výkon.Ten korunoval v šestém kole nejrychlejším časem. Se ziskem deseti bodů byl pochopitelně spokojený.

 

„Nejtěžší závod je ale před námi. Antonio bude určitě hodně nabuzený, ze druhé řady pojedou Jochen (Hahn) s Gerdem (Koerber). Nebude to vůbec jednoduché.“


Davida Vršeckého poslal šestý tréninkový do třetí řady. Start ovšem našemu jezdci vůbec nevyšel, ještě před první zatáčkou se dostal do kolize dvou dalších vozů, cehož využil  Egon Allgauer a dostal se před něj. Zbytek kvalifikace se pak David marně snažil dostal před mistrně blokujícího, ale mnohem pomalejšího Allgauera. 

 

V cíli soptil vzteky.„Nedalo se nic moc dělat. Egon je velmi zkušený jezdec a podobný způsob “závodění„ ho evidentně bavil. Čtyři body jsou hodně málo, musím se připravit na pohárový závod. Při dnešní vyrovnanosti se může stát všechno.“

 

Albacete – hlavní závod – neděle  

 

V Albacete se hrála česká hymna!!

 

Víte, co od roku 2005 spojuje nedělní závody Evropského poháru tahačů v Albacete? Vítězství jezdce týmu Buggyra! Letos tuto tradici potvrdil nečekaným, leč nakonec zcela zaslouženým vítězstvím David Vršecký! A mohlo být lépe, kdyby domácí pořadatelé velmi podivně neposlali do boxů v té době suverénně vedoucího Markuse Bösigera.


„Fantazie, mám velkou radost,“ hlesl vzápětí po dojezdu do cíle potem promáčený Vršecký, který startoval do hlavního závodu po nepovedené kvalifikaci až ze sedmého místa. Hned po startu ovšem využil kolize jezdců před ním a dostal se na třetí pozici za dvojici Bösiger – Oestreich.

 

„Bylo to děsné, létaly tam plasty, auta přede mnou jezdila ze strany na stranu a i já jsem dostal několik ran, ale naštěstí jsem zachoval klid. Říkal jsem si, že na Bösigera nemám, nicméně Oestreich je v mých silách.“ V průběhu pátého kola však dostal David do vysílačky informaci o penalizaci Markuse Bösigera.

 

„Z takto získaného druhého místa jsem moc velkou radost neměl, chtěl jsem najednou strašně vyhrát. Taktika byla jasná, držet se v těsném závěsu Markuse a v závěru závodu zaútočit.“ Německý mistr Evropy přijal Davidem vnucenou taktiku, která se mu nakonec stala osudnou. Doslova motor svého MANu uhnal  a dvě kola před cílem pro něho závod skončil. Vršecký byl rázem první před Hahnem.

 

„V té chvíli jsem si vzpomněl na Vojtu Loupala (šéfmechanik). Před startem jsem mu říkal, ať s sebou nebere sponzorskou čepici, že to na stupně vítězů nevidím. Naštěstí jsem se spletl. Takový závod jsem ještě nikdy nezažil, abych ze sedmého místa vyhrál. Je to super. Ale byly to pořádné nervy.“


Vedoucí jezdec průběžného pořadí Markus Bösiger ustál již tradičně ulitý start domácího Albaceteho a dostal se do čela. Jeho cestu za dalším vítězstvím přerušil v pátém kole pokyn Stop and Go! „Nemá cenu se k tomu vyjadřovat. Nevím, za co jsem byl penalizován, ale komisaři tak rozhodli a nedá se nic dělat,“ prohlásil po dojezdu. Na trať se vrátil na osmém místě, do cíle dojel šestý. O dvě příčky za Albacetem. „Závod jsem si užil, nicméně jsem velmi rád, že mám druhý podnik ve Španělsku za sebou. Těším se do Nogara.

 

Buggyra si připsala v Albacete i cenné body do poháru konstruktérů a zvýšila své vedení v čele šampionátu.

 

Hlavní závod výsledky: 1: David Vršecký (ČR - Buggyra), 2. Jochen Hahn (Něm. – Mercedes), 3. Gerd Koerber (Něm. – MAN)…….6. Boesiger (Šv. – Buggyra)

 

 

Petr Bošnakov

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Brisk WRC 01

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose