www.car.cz
 

V Mostě se představily také silné formule 3
     Pavel Jelínek


Česká Pojišťovna Škoda Octavia Weekend – Formule 3 v D2!

Za ne moc příznivého počasí se v sobotu a neděli konaly dva závody MMČR v závodech na okruzích divize 2, tedy dvoulitrových formulí. Již v Brně jsme neměli možnost sledovat žádného z českých závodníků, které zřejmě neláká okruhové ježdění a raději své auto rozplácnou o strom nějakého vrchařského podniku.

Mostecký závod nabídl pole 10 závodníků z Německa, Rakouska, Švýcarska, Francie a Slovenska. Hostem těchto závodů byl závod rakouského promotéra Franze Wosse s jeho Austria Formel 3 Cupem. Tuto rakouskou závodní sérii znají mostečtí diváci velmi dobře, protože na náš autodrom zavítala již i v letech minulých.  Předvedly se nám vozy formule 3, jako například Dallara 302 Opel Švýcara Blättlera. Z ostatních účastníků přivezl do Mostu opět svoji formuli Renault slovenský závodník Miroslav Horňák startující za AMK Skalica a také Klaus Tanzmann z Německa na stroji Reynard 923 Opel ze stáje CarDo Racing.

V sobotním závodě zvítězil Tobias Blättler na Dallaře302 Opel, před Kevinem Fankem z Německa na stroji Dallara 399 Opel, třetí místo získal ve svůj prospěch Franz Wöss z Rakouska na Dallaře 399 Opel. Stejné pořadí bylo i v rakouském Formel F3 Cupu. Slovenský závodník Miroslav Horňák s Renaultem dojel šestý a Klaus Tanzmann na místě sedmém.

V nedělním závodě se opět z místa nejvyššího na stupních vítězů radoval Tobias Blättler ze Švýcarska, druhý skončil velký německý talent Kevin Fank, jenž ještě vloni jezdil Interserii a Formuli König.
Na třetím místě se umístil Němec Christian Zeller s Dallarou 301 Opel, jehož už jsme v Mostě také několikrát viděli s podobnými vozy. Jediný kdo závod nedokončil byl Francouz Remy Striebig s Dallarou 300 Opel, jenž zůstal s porouchaným strojem stát pod přemostěním Matador. Ale i ostatní závodníci měli se svými stroji co dělat, před závodem totiž spadlo pár kapek z oblohy a trať ještě nestačila řádně oschnout.

Rakouská série jasně oživila svou přítomností závody divize 2 a byla po zásluze kladným přínosem.  Škoda, že do ochozů nenašlo cestu více příznivců motorsportu, kteří snad díky špatnému počasí zůstali doma.
S touto sérií se však mostečtí diváci uvidí ještě při srpnovém závodním víkendu Supersprintu a také při Czech Truck Prix, která se koná o posledním srpnovém víkendu zde na Autodromu Duhové energie v Mostě.

Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose