www.car.cz
 

Inovovaný Volkswagen Phaeton přichází do Česka
     5.6.2007 14:59 - tisková zpráva


 

·         Motor 3.0 V6 TDI odpovídá připravované normě Euro 5

·         Cena nového Phaetonu začíná na 1 999 000 Kč

 

Praha, 5. června 2007 – Na český trh připlouvá inovovaná vlajková loď automobilky Volkswagen – model Phaeton. K objednání bude tato novinka v prodejní síti značky Volkswagen od  druhé poloviny června. Cena nového Phaetonu startuje na 1 999 000 Kč za verzi s motorem V6 3,0 TDI 4Motion.

 

Hlavní novinkou příchozího Phaetonu je nový agregát V6 TDI s výkonem 171 kW/233 k, který je prvním velkým vznětovým motorem koncernu Volkswagen a jedním z prvních na světě, které odpovídají podmínkám  připravované normy Euro-5, jenž vejde v platnost od roku 2009. Zásadním požadavkem ve srovnání se standardem Euro-4 je snížení emisí pevných částic o 80 %. Nový Phaeton V6 TDI plní tyto požadavky díky novému motoru s přímým vstřikováním nafty common rail o výkonu 171 kW (233 k).

 

V porovnání s nyní již „odstupujícím“ motorem V6 TDI získal nový agregát 8 koní na výkonu, ale se spotřebou 9,6 litrů na 100 km rozhodně ne na úkor zvýšení spotřeby paliva. Hodnota obsahu emisí CO2 259 g/km je na vůz luxusní třídy také neobyčejně nízká. Rovněž jízdní výkony sériové verze Phaetonu V6 TDI s pohonem všech čtyř kol dosahující nyní rychlosti 236 km/h se zdokonalily. Alternativou agregátu TDI u nové verze Phaetonu jsou tři zážehové motory (V6, V8 a W12), nabízející výkony v rozmezí od 177 kW (241 k) do 331 kW (450 k).

 

Technická zdokonalení implementovaná v novém modelu Phaeton sestávají kromě motoru V6 TDI i z dalších nových systémů.

 

Jedním z nich je systém Front Assist integrovaný v systému ACC (Active Cruise Control), který předchází čelním nárazům a k tomu využívá radarový senzor, který v provozu monitoruje vzdálenost Phaetonu od před ním jedoucího vozidla. Pokud se vůz přibližuje do nebezpečné vzdálenosti, ve dvou úrovních varuje řidiče a zároveň připravuje vůz na možné nouzové zabrzdění. V některých situacích systém preventivně aktivuje brzdy do stavu připravenosti, v jiných se brzdy aktivují pouze, když řidič sešlápne pedál. Díky systému Front Assist se tak dosahuje zkrácení brzdné dráhy.

 

Dalším novým bezpečnostním systémem je asistent při změně jízdního pruhu (Side Assist). Tento systém monitoruje radarovými senzory uloženými v zadním nárazníku prostor za vozidlem a po jeho bocích (po jednom snímači pro směry nalevo a napravo od vozidla) a diodami umístěnými v krytech zpětných zrcátek signalizuje nebezpečí kolize. Dosah snímačů je 50 metrů směrem dozadu a 3,6 metru do stran.

 

Kromě toho dostal Phaeton výkonnější DVD navigaci s množstvím nových funkcí, rovněž modifikovaný infotainment systém a nový hlasem ovládaný Bluetooth telefon s přídavným Bluetooth sluchátkem s ovládáním.

 

Technické inovace Phaetonu jsou patrné i na exteriéru vozidla: novinkou jsou adaptivní bi-xenonové světlomety a nově navržená denní světla s technologií LED.

 

  

Import VOLKSWAGEN Group

AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2006 - ETCS - foto : Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose