www.car.cz
 

Světový podnik i s prototypy v Brně
     5.6.2007 17:22 - Vladimír Rožánek


Na okruhu v Brně se očekává hojná divácká návštěva a také ve Sports Car Challenge se můžeme těšit na přírůstek vozů ve startovním poli. Zatím je pro brněnský závod přihlášeno 37 vozů ve čtyřech divizích.

 

Divizi 1 pro slabší prototypy do 2000ccm3 vede Rakušan Matzinger s PRC Honda CN, který na Hockenheimu a v Mostě nasbíral velmi hezkých 113 bodů, když jen v Německu mu body za první místo sebral Francouz Haberkorn s Normou M20 Honda CN. Právě jemu patří zatím druhá příčka s 93 body. Třetí místo drží se zaťatými zuby Němec Münch s dalším vozem Norma M20 Honda, který pochází ze slunné Francie. Bramborové místo pak vyjel další Němec Hallau s vlastní konstrukcí MRP Honda, jenž má konstruktérské stopy od českých rukou. Pátý je prozatím Mirco Schultis s novým PRC Honda CN. Na brněnský závod se připravují v této divizi piloti Radicalu ze stáje Weller Racing a také Dragoun s Pfefferkornem ze stáje Gay Private Racing na strojích PRC Opel CN.

 

Vozy se silnými motory se nám představí v divizi druhé. Tam zatím kraluje Němec Gerd Beisel na PRC SC98 BMW 3,2 ltr., za kterým zatím druhý Payr na novém PRC 07 BMW 3,2 ztrácí 32 bodů. Třetí místo patří Kormannovi z Německa na PRC BMW 2,5ltr.. Závod v Mostě vynechal E. Pedrazza, který je s PRC Ford Cosworth 3,5ltr. na čtvrté pozici. Zlepšující se výkon předvedl v Mostě Švýcar Gregor Fischer s PRC BMW 3,0ltr., ale smyk v jedné z jízd mu nedovolil zajet více bodů. V této divizi by se měl objevit vůz Tampolli Alfa Facetti 3,0 z Renauer Motorsportu, ale také další italský vůz Lucchini Alfa Romeo v rukou Renza Meneghettiho a Maura Prospera, který brněnskou trať dobře zná. To však ještě není vše. Na brněnské klání ladí svůj vůz Ferrari 333 SP Thomas Gruber a Hubert Jouhsen přijede se svým PRC BMW, stejně jako Ferdinand Kaufmann ze Švýcarska. Můžeme se tak těšit na zajímavé souboje. V Mostě si to skvěle rozdávala dvojice Beisel – Payr.

 

Divizi třetí pro vozy GT v úpravě Cup vede Martin Brückl a druhý je Otto Dragoun, oba na vozech Porsche 911 GT 3 RS. Do Brna se však chystá tým Gay Private Racing se čtveřicí vozů Porsche GT, stáj Brückl Racing se dvěma vozy Porsche 997 GT3 a  také Talkanitsa na Renauerově voze Porsche 911. V této divizi by se mělo představit nad deset vozů. Horší to už bude v divizi GT Masters, kde startují velká ,,gétéčka,, se kterými byl doposud přihlášen Švýcar Jauslin na Gebhardt GT1 a Němec Mecker s Moslerem GT1. Gumpert Apollo jezdce Beslera zatím musí zůstat v garáži, kvůli chybějící homologaci vozu. Účastníci SCC mají v Brně možnost jet i vytrvalostní závod na 100mil, který se pojede odděleně od sprintů, které na návštěvníky čekají v sobotu a neděli.

 

Pořadí European Sports Car Challenge před Brnem:

 

Divize 1:

K.H.Matzinger (A) PRC Honda CN – 113

Y.Haberkorn (F) Norma M20 Honda CN – 93

G.Münch (D) Norma M20 Honda CN – 66

G.Hallau (D) MRP Honda – 60

M.Schultis (D) PRC 07 Honda CN – 58

 

Divize 2:

G.Beisel (D) PRC SC98 BMW 3,2ltr. – 97,5

W.Payr (F) PRC 07 BMW 3,2ltr. – 65,5

P.Kormann (D) PRC BMW 2,5ltr. – 62

E.Pedrazza (A) PRC Ford Cosworth 3,5ltr. – 43

G.Fischer (CH) PRC BMW 3,0ltr. – 40

 

Divize 3:

M.Brückl (A) Porsche 997 Cup – 44

O.Dragoun (A) Porsche 997 Cup – 22

 

Divize 4:

H.Mecker (D) Mosler GT1 – 21

M.Besler (D) Gumpert Apollo GT1 – 0

 

Víkendové, nebo jednodenní vstupenky můžete na víkend WTTC (světový šampionát cestovních vozů) přímo na automotodromu v Brně, nebo v předprodejích, nebo jejich omezené množství získat u prodejců značky Chevrolet. Návštěvy autodromu v Brně jistě nebudete litovat.

 

Vláďa Rožánek

 


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge Most © V Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose