www.car.cz
 

Do Mostu na Speedcars Challenge Weekend míří jezdecké hvězdy !!
     7.6.2007 07:49 - tisková zpráva


Nadcházející Speedcars Challenge Weekend na Autodromu Most bude zajímavý nejen napínavými závody a početným startovním polem ve většině kategorií, ale také jezdeckým obsazením.  Na mosteckém okruhu budou totiž v pátečních kvalifikacích a pak v sobotních a nedělních závodech bojovat také zahraniční piloti z německého DTM a dokonce i z Formule 1!

 

Už předcházejících závodů v polovině května se na silných vozech z DTM stájí AMG M3000 Mercedes a Bohemia Racing teamu utkali Němec Stefan Mücke a švédský okruhový šampión z roku 2006 Thed Björk. Oba se do Mostu vrací i tentokrát. Pro následující podnik  ovšem stáj Antonína Charouze přizvala za volant mercedesu z DTM dokonce bývalého pilota F1, malajského jezdce Alexe Yoonga.

 

Ten totiž v týmových barvách v posledních dnech úspěšně absolvoval kvalifikaci na legendární čtyřiadvacetihodinovku ve francouzském Le Mans a do Mostu se vyloženě těší. „Vůz z mistrovství DTM jsem nikdy neřídil, takže na svou premiéru v Mostě se už velmi těším. Zvlášť když pojedu za stáj, se kterou závodím v šampionátu Le Mans Series a příští týden za ni nastoupím ve slavné čtyřiadvacetihodinovce. V Mostě pojede i můj kolega z Loly/Judd pro Le Mans Stefan Mücke, což je pro mě také dobré. Myslím, že by to mohl být velmi zábavný víkend,“ řekl Yoong.

 

Připomenout se v této souvislosti dá, že pilotů z F1 už se v Mostě objevilo poměrně dost. Například o tomto víkendu zde Malajec nebude sám, kdo zažil světové Grand Prix. Na Porsche 996 RSR bude totiž v Divizi 4 cestovních vozů startovat v sobotní tříhodinovce i Rakušan Karl Wendlinger.

 

Zdejší trať ovšem dobře znají například také Stefan Johanson, který tu v roce 2001 bojoval v jediném českém závodě European Le Mans Series, dále Mika Häkinen a David Coulthard, který je dodnes dokonce patronem okruhu. Připomenout se pochopitelně dá i Tomáš Enge, který zde kdysi absolvoval okruhovou školu a nesčetněkrát tu startoval ať ve formulích, či cestovních vozech.

 

Přítomnost Yoonga, Björka, Mückeho, Wendlingera, ale i celé české okruhové špičky je dalším z důvodů, proč se o víkendu přijít podívat na Speedcars Challenge Weekend 2007 na Autodromu Most.

 

(6.6. 2007)

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2007 - D4 - foto Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose