www.car.cz
 

Pech zvítězil v Brně po napínavém boji do posledního kilometru
     tisková zpráva


Václav Pech jun. upevnil své vedoucí postavení v Mistrovství České republiky ve sprintrallye, když dokázal společně se spolujezdcem Petrem Uhlem zvítězit na druhém podniku tohoto šampionátu v Brně.

Podle papírových předpokladů mohlo v Brně pomýšlet na vítězství teoreticky hned několik posádek, ovšem průběh prvních rychlostních testů ukázal, že prakticky se o vítězi bude rozhodovat mezi jezdcem EuroOil teamu Václavem Pechem jun., který startoval s vozem Ford Focus WRC a Štěpánem Vojtěchem s Peugeotem 206 WRC. Nikdo z ostatních totiž nedokázal udržet velmi ostré tempo, které souboj výše jmenovaných hned na úvod soutěže přinesl.
 
„Opravdu se na tomto rallye jelo od začátku velmi rychle. Rallyesprinty svým charakterem a délkou nedávají příliš velkou šanci vymýšlet nějakou složitou taktiku a strategii. Musí se jet rychle a hlavně se nesmí udělat nejmenší chyba. Kdo chybuje, již většinou nemá dostatek času ztrátu dohnat. Myslím, že letošní Brno bylo ukázkovým příkladem,“ komentuje Václav Pech jun. vstup do soutěže.
 
Posádka EuroOil teamu šla od první rychlostní zkoušky do vedení, které si udržovala až do poloviny soutěže. Na nejdelší, osmnáctikilometrové zkoušce Tišnov se však před ně dostala v průběžném pořadí posádka Štěpán Vojtěch – Michal Ernst. „Tento měřený test jsme prohráli o šest sekund a většinu tohoto času jsme nechali na startu zkoušky. Došlo tady k chybě startera, který se domníval, že čas našeho startu je až v následující minutě a navíc stál tak nešťastně, že nám zakrýval výhled na startovací hodiny. My jsme si byli jisti, že máme správnou minutu, ale než se nám uvolnil výhled na hodiny, ztratili jsme zhruba 5 sekund. Celý tento incident mě samozřejmě na koncentraci nepřidal, takže jsem v této zkoušce dojeli na druhém místě se zmíněnou časovou ztrátou,“ vysvětluje Václav Pech jun. dramatickou zápletku uprostřed soutěže.
 
Druhá polovina rallye byla ve znamení stahování časové ztráty se snahou o návrat na první pozici. To se nakonec plzeňské posádce podařilo a do posledního testu nastupovala s minimálním, zhruba dvousekundovým náskokem na své nejbližší soupeře. „Jeli jsme opravdu naplno, ale náš soupeř byl tentokrát velmi houževnatý a nechtěl se vzdát. Bojovalo se do posledních metrů a naplnilo se základní pravidlo sprintů, vítěz nesmí chybovat. Štěpán chybu udělal tři kilometry před cílem a po havárii nabral časovou ztrátu. Mám z tohoto vítězství velikou radost, byla to výhra po urputném boji a to pak člověka těší mnohem víc,“ řekl ještě Václav Pech jun.
 
On a celý team je nyní plně soustředěn na přípravu před čtvrtým podnikem MMČR, kterým bude Rallye Český Krumlov. „Měli jsme v Brně k dispozici zcela nový motor, ale musím říci, že jsem s ním nebyl spokojen. Vykazuje několik chyb především v přejezdovém režimu a proto se tento týden vrací do Anglie k doladění. Na Krumlov již musí být ve stoprocentní kondici,“ řekl Václav Pech jun.
   
 
Jaroslav Štauber
 

 
Konečné výsledky Autotec rally Brno 2004
 
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Pech - Uhel
Vojtěch - Ernst
Vojtěch - Fanta
Komárek - Roupec
Otto - Ottová
Peták - Joska
Cserhalmi - Krajňák
Semerád - Ceplecha
Červenka - Krečman
Liška - Hanák
Ford Focus WRC
Peugeot 206 WRC
Peugeot 206 WRC
Mitsubishi Lancer EVO VI
Toyota Celica GT Four
Peugeot 306 Maxi
Mitsubishi Lancer EVO VII
Mitsubishi Lancer EVO VII
Mitsubishi Lancer EVO VI
Proton Perth
39'14"6
+25"0
+1'27"3
+2'38"6
+2'55"2
+3'06"5
+3'11"0
+3'47"1
+3'57"1
+4'21"6
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose