www.car.cz
 

Mičánek junior vykročil k zisku titulu v divizi 3
     tisková zpráva


Brněnský automobilový jezdec Jiří Mičánek vykročil rázně za ziskem titulu letošního mistra České republiky v okruhových závodech v divizi 3. Po dvou vítězstvích v Jarní ceně Brna si o víkendu sedmnáctiletý závodník připsal na své konto na mosteckém automotodromu v sobotu druhé a v neděli první místo.

"V sobotním závodě jsem neudržel kontakt s Palmim a soupeře jsem už nedojel. V nedělní odvetě se mi vedlo lépe hned po startu a když Palmi v pátém okruhu odstoupil, tak jsem už jen kontroloval vedoucí pozici," uvedl Jiří Mičánek.

Další závod mistrovství České republiky je na programu až v červenci v Rijece. Úspěch stáje Mičánek Motorosport rozšířila v divizi 4 posádka Janík - Sukop, která vyhrála v divizi 4 vytrvalostní závod do 2000 ccm a skončila na šestém místě v absolutní klasifikaci.

Nyní se Mičánek junior zaměří na formuli BMW, v níž bude startovat poprvé za necelé dva týdny v mezinárodním mistrovství Německa na okruhu Nürburgring. "Už v tomto týdnu začínám s formulovým vozem BMW s přípravou na brněnském okruhu. Oproti národní formuli je tento vůz na jedno kolo zhruba o deset sekund rychlejší," dodal Mičánek junior.

-jip-


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose