www.car.cz
 

Dvoumotorový speciál při premiéře na Slovensku hned vítězil
     10.6.2007 20:11 - tisková zpráva


Dvoumotorový Mogul Corsa poprvé na Slovensku a hned vítězil

  

PIEŠŤANY – Vůbec poprvé se slovenským fanouškům motorismu představil o víkendu na tuningovém sraz v Piešťanech dvoumotorový speciál Mogul Corsa.

 

Při své slovenské premiéře zajel 27letý pilot pardubického Mogul Racing Teamu Lukáš Váchal v silné konkurenci s bimotem nejlepší čas a vítězství ve spintu na čtvrt míle za čas 13,0 sekundy tak patřilo jemu.S výsledkem jsem naprosto spokojen, vždycky potěší, když za sebou nechám třeba Porsche. Hlavně jsem ale rád, že jsme mohli slovenským tuningářům na naší vystavovatelské stojánce auto vůbec ukázat,“ sdělil po závodech na Carat Tunning Party pilot pocházející od Domažlic.

 

Mogul Corsa se pyšní přízviskem bimoto, což znamená, že jej pohánějí dva na sobě nezávislé dvoulitrové motory. Každý z nich má výkon kolem 170 koní a vezme si na 100 kilometrů kolem sta litrů benzínu. „Na světě je kolem šesti automobilů se dvěma motory, ale jen ten náš má veškerou synchronizaci motorů řešenu bez počítačových komponentů. Je to ve světě naprostý unikát,“ přiblížil specifika vozu Lukáš Váchal.

 

Podle něj má automobil zrychlení z 0 na 100 kilometrů za 2,6 a dosahuje maximální rychlosti kolem 260 kilometrů v hodině. „Je to stále prototyp a pracuje se na něm. Tady v Piešťanech nás postihla jen malá nehoda, když se při trénincích utrhlo lanko k jednomu motoru. To jsme ale na místě opravili a podařilo se nám vyhrát v nejprestižnější a nejsilnější kategorii. Nemůžu, než jen poděkovat technikům za rychlou reakci,“ uzavřel pilot.

 

 

 

Kontakt:

Jiří Hladík, manažer týmu – tel. 775929092

Lukáš Váchal, pilot týmu – tel. 720527712

 

 

 

Bohumil Roub, P.R. Mogul Racing Teamu,


 
 
Fotogalerie:   Eurostroj Rally Tišnov od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose