www.car.cz
 

Tomáš Mikšovský po čtyřech letech opět v Trenčíně
     11.6.2007 23:49 - tisková zpráva


Motocyklový závodník Tomáš Mikšovský, člen týmu Maco Moto Racing, se ve slovenském Trenčíně zúčastnil víkendových závodů „Race For Fun“.

 Po čtyřech letech se na Slovensko vrátily silniční motocyklové závody. Na místě, kde byl v roce 2003 organizován poslední silniční závod současných motocyklů (na Slovensku se dnes jezdí pouze závody veteránů), tedy na letišti v Trenčíně, se sešlo celkem 73 závodníků, kteří si své síly změřili ve čtyřech kategoriích. Tomáš Mikšovský v letošním roce nastupuje v barvách slovenského týmu Maco Moto Racing do světového seriálu vytrvalostních motocyklů.

Tento tým Martina Kuzmy pochopitelně nemohl na obnovené premiéře silničních závodů ve své zemi chybět, a protože celý víkend byl pojat jako aktivní příprava na třetí závod vytrvalostního šampionátu, který se pojede příští měsíc v japonské Suzuce, nemohl v Trenčíně chybět ani první jezdec tohoto týmu Tomáš Mikšovský, jenž také nedělní závod nejsilnější kategorie motocyklů přes 600 ccm s náskokem vyhrál.

 Tomáš Mikšovský¨„Celý víkend tady v Trenčíně byl především zaměřený na přípravu naší techniky před závodem v Suzuce. Chtěli jsme zajet nový motor připravený na Suzuku a vyzkoušet nastavení nových světel. Kde jinde vyzkoušet světla na závodním motocyklu a kde jinde jezdit v noci, než tady v Trenčíně. Maco Moto Racing je slovenský tým, chtěli jsme se proto také dobře představit i před domácími fanoušky.

 Již ráno v kvalifikaci jsem zajel nejrychlejší kolo. Závod jsem potom vyhrál stylem start-cíl. Vytvořil jsem si rychle pětisekundový náskok, který jsem si hlídal až do cíle. Vyhrát tento závod byla pro nás povinnost, a proto jsem rád, že jsem jí splnil. Nyní je před námi ještě trochu volna, které chci využít k fyzické přípravě, protože závod v Japonsku bude velmi náročný.“

Petr Štola

Media servis


 
 
Fotogalerie:   Dvoulitry z Mostu © VR

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose