www.car.cz
 

Druhá polovina šampionátu supersportů začíná v Misanu
     14.6.2007 00:44 - tisková zpráva


Na okruhu Santa Monica nedaleko italského Misana odstartuje tento víkend druhá polovina Mistrovství světa supersport.

Před královéhradeckým týmem Intermoto Czech je druhá z letošních tří cest na Apeninský poloostrov. Osmé kolo letošního Mistrovství světa supersport hostí italské přímořské letovisko Misano Adriatico, v jehož nedaleké blízkosti stojí okruh Santa Monica. Pro jediný český tým v supersportovém šampionátu bude Misano druhým domácím závodem, protože právě William de Angelis, který se v Misanu vrátí do sedla jeho Hondy CBR 600RR, pochází z nedalekého San Marina.

Celý tým Intermoto Czech je po šestém místě Mathieu Lagriveho v britském Silverstone motivován tento výsledek potvrdit na sluncem rozpáleném okruhu Santa Monica. První tréninky a kvalifikace jsou na programu již v pátek 15. června, samotný závod poté bude odstartován v neděli 17. června ve 13:20 hodin. Přímým přenosem jej bude vysílat televizní stanice Eurosport.


Okruh Santa Monica

Okruh vznikl uprostřed sedmdesátých let minulého století, ale superbiky zde měli svou premiéru až v roce 1991. Od roku 1993 se zde nepřetržitě jezdí světové mistrovství superbiků a supersportů. Pro letošní rok však pořadatelé připravili mnoho změn. V rámci většího bezpečí pro připravovaný návrat kategorie MotoGP na tento okruh, prošla celá dráha Santa Monica výraznou obměnou. Nejenže byly vybudované větší bezpečnostní zóny, ale okruh byl i změněn ve svém profilu, kdy byly některé zatáčky odstraněné, jiná naopak doplněné.

Nejvýraznější změnou pak je směr jízdy, kdy se od letošního roku bude jezdit po směru chodu hodinových ručiček (až dosud se jezdilo obráceně). Všechny tyto úpravy znamenají, že pro jezdce třídy supersport bude okruh zcela nový a tak tréninky nebudou věnovány pouze nastavení motocyklů, ale i naučení se této nové dráhy, která nyní měří 4180 metrů a má 5 levých a 9 pravých zatáček. Její nejdelší rovina je 565 metrů dlouhá.

 


Petr Štola

Media servis


 
 
Fotogalerie:    Speedcars Challenge Weekend 2007 - MMČR D3 a D4 - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose