www.car.cz
 

Oficiální vysvětlení proč byl český tým v ME diskvalifikován
     tisková zpráva


Tisková zpráva k diskvalifikaci týmu KL Intermoto CZECH ze závodu Mistrovství Evropy třídy Superstock na italském okruhu Monza
 
Při víkendových závodech mistrovství Evropy motocyklů na okruzích v Itálii byli diskvalifikováni oba jezdci českého týmu K+L Intermoto se sídlem v Hradci Králové - Tomáš Mikšovský a Alex Martinez Mas, startující ve třídě Superstock. Manažer týmu Josef Kubíček k incidentu podal následující upřesnění:
 
Především bych rád uvedl, že oba naši jezdci byli skutečně diskvalifikováni a do závodu nemohli nastoupit. Důvodem byla snaha odjet trénink na neoznačených pneumatikách, což je podle předpisů nepřípustné. První chyba se stala již před tréninkem při značení pneumatik, při němž byly dvě zadní pneumatiky neoznačeny. Jak k tomu došlo se již nedá přesně zjistit, naše vina je v tom, že jsme si neoznačení nevšimli a neupozornili na tuto chybu příslušné činovníky. V nervozitě před důležitým tréninkem jsme pneumatiky oběma našim jezdcům dali na motocykly.
 
Až potud jsme se nedopustili žádného přestupku proti řádům.
Po první části tréninku jsme přišli na to, že jak Mikšovský tak Martinez jedou na neoznačených pneumatikách, do konce tréninku již zbývalo málo času a v této tísni jsem učinil chybné rozhodnutí - poslal jsem jezdce na trať nikoli z našeho boxu, kde byl komisař, který o naší chybě věděl, ale jiným boxem. Připomínám, že přezouvání nepřicházelo v úvahu, protože podle řádů musí jezdci absolvovat trénink na jedné sadě pneumatik.
 
Po tréninku byl proti našim jezdcům podán oprávněný protest. Jury na svém jednání sice naše jednání neohodnotila jako úmyslné porušení řádů, protože jsme doložili, že jsme měli pneumatiky řádně od PIRELLI, ale neoznačené. Pomohlo nám i to, že jsme se nesnažili pneumatiky přezouvat a tím výrazně ztížit vyšetření našeho pochybení, které jsme naopak při jednání plně přiznali a omluvili se za ně.
 
Bylo nám zcela jasné, že mezinárodní jury oba jezdce a tím celý tým potrestá. Dokonce padl návrh vyloučit jezdce týmu K+L Intermoto z celého šampionátu. Nakonec však jury uznala naše vysvětlení a pouze v uvozovkách oba jezdce diskvalifikovala a nedovolila jim startovat v tomto jednom závodě.  Tolik strohá fakta k nepříjemné události, ke které došlo o víkendu v Monze. V příštím závodě 30. května v německém Oscherslebenu již můžeme startovat.
 
Osobně jsem z celé události nešťastný hned z několika důvodů. Italskou trať má Alex velmi rád a umí na ní zajet dobré časy a myslím, že kdyby měl trénink a následně i závod normální průběh, skončil by na bodovaném místě a já byl před závodem přesvědčený, že by se prosadil i do elitní desítky a strhl sebou i Tomáše k dobrému výkonu. Bylo to mé rozhodnutí, které s odstupem několika hodin hodnotím jednoznačně jako špatné a není velkou omluvou, že bylo učiněno ve vypjaté situaci a časové tísni.
 
Je pochopitelné, že incident jednak stál peníze, jednak, a to je ještě horší, vnesl do jinak fungujícího týmu nervozitu. Přepravili jsme se i do jisté míry o dobré jméno slušného týmu, jméno, které jsme dlouho a poctivě vytvářeli.
Pořadatelům a jury bych se chtěl za celý náš tým omluvit. Zdůrazňuji za celý tým, protože každý neseme na nedopatření svůj díl viny, jak konstatovali i členové mezinárodní jury. Diskvalifikace je trestem pro nás a výstrahou pro všechny ostatní týmy a jezdce šampionátu.
 
 
 
 
KL Intermoto CZECH
www.klintermoto.cz
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose