www.car.cz
 

Návrat Jirky Volfa překazila kuriózní technická závada
     tisková zpráva


Vážení příznivci, partneři a novináři,
 
Profiko rally team si vás dovoluje informovat o průběhu závodu Autotech rally Brno 14.-15.5.2004 posádky Jiřího Volfa a Billa Latifa s vozem Škoda Octavia WRC EVO III.
 
Již v pátek před závodem vše probíhalo bez sebemenších problému, vozy Profiko rally teamu prošly technickými přejímkami bez závad a oba jezdci v pátek testovali vozy na nedaleké rychlostní zkoušce Mokrá Hora – Vranov, která se jela před několika lety v rámci tohoto závodu. Jirka s Bilem si na auto hodně rychle zvykli, což dokazuje i 3 absolutní místo na 1 RZ Adamovská.
 
Druhá rychlostní zkouška byla rozjetá také velmi dobře, alespoň to dokazují mezičasy na této RZ, bohužel ale těsně před cílem této vložky se stalo něco, co zatím nedokážeme logicky vysvětlit. Auto po dobrždění do vracáku ztratilo snahu přenášet výkon na kola, následovalo přetočení vozu (ztráta okolo 10s) a pak se nám málem nepodařilo dojet do cíle. Přitom do té doby se na voze žádný problém neobjevil, což opět dokladuje čas. I s těmito problémy jsme pořád figurovali do 6 místa absolutně. Po odstavení vozu nám tento odmítl dále spolupracovat a my se už nepohnuli z místa.
 
 Kuriózní na celé záležitosti je fakt, že téměř po 1,5 hodině auto bez jakéhokoli problému opět fungovalo ! Celý team byl z odstoupení velice zklamaný, protože závodu předcházela intenzivní poctivá příprava a posádka měla závod rozjetý tzv. na bednu, o to je fakt odstoupení tvrdší. V každém případě dekujeme celému teamu a partnerům, kteří umožnili tento start a těšíme se na další rallysprint v Podkopné Lhotě na Zlínsku.
 
 
 
Ing. Jiří Volf
Profiko rally team
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose