www.car.cz
 

Erik Janiš vyhrál Superpole Octávia cupu
     16.6.2007 06:32 - tisková zpráva


Dostál by potřeboval v Brně jet opačným směrem
 
Kvalifikační pátek v Brně dopadl nejlépe pro Erika Janiše. Ten dokázal v závěrečné samostatné jízdě nadělit soupeřům skoro sekundu a do prvního sobotního závodu odstartuje z prvního místa.
 
Dopolední volný trénink Dopadl nejlépe pro Petra Fulína, který byl nejrychlejší před Václavem Brejlou a právě Janišem. Favorizovaný Matějovský zajel až čtvrtý čas a nováček poháru Aleš Jirásek byl pátý. Důležitější byl ovšem odpolední oficiální měřený trénink. Ten vyhrál Matějovský před Václavem Brejlou a Michaelem Vorbou. Janiš zajel čtvrtý čas, pátý byl Vršínský, šestý Jirásek, sedmý Jan Dostál, osmý Fulín, devátý Kárný a do Superpole se kvalifikoval ještě i desátý Ivan Urban. Ničím překvapivým nebyl ani obvyklý fakt, že prvních pět jezdců se pohybovalo v jediné sekundě a rozdíly mezi časy jednotlivých pilotů se pohybovaly v řádech setin a tisícin!
 
Slovenský pilot Urban pak navečer jako první vyrážel do zahřívacího kola před ostrým pokusem o vylepšení startovní pozice.  Rozhodně si nevedl špatně, když zajel šestý nejrychlejší čas a tedy si výrazně polepšil. Naopak například Ivan Vršínský se propadl z pátého na osmé místo. Naprosto dokonalé kolo pak předvedl Erik Janiš, když po jeho průjezdu časomíra ukázala hodnotu 2:25,288. Druhý Matějovský byl skoro o sekundu horší. Třetí místo na startovním roštu vybojoval skvělým kolem Michael Vorba, čtvrtý bude startovat Brejla a pátý Dostál.
 
"Upřímně řečeno jsem ani nevěděl jaký čas jsem zajel," svěřil se Erik Janiš. "Říkal jsem si hlavně, že musím jet v klidu a bez chyb. Hodně tu záleží na stopě a tak jsem se vyhýbal obrubníkům. A teď koukám, že ten čas je ale opravdu hodně hodně dobrý," koukal čerstvý maturant do výsledkové listiny. Druhý nejrychlejší pilot Michal Matějovský neprojevoval žádné zásadní zklamání.
 
"Pořád je to první řada. Erik zajel opravdu pěkně. U sebe vím o jedné, možná o dvou chybách. Tak to chodí," konstatoval Michal. Se zajímavým, ale nerealizovatelným  postřehem přišel pátý Honza Dostál. "Potřeboval bych, aby se jelo opačným směrem. Nemůžeme auto nastavit, aby zatáčelo doprava. Doleva to jde pěkně, ale doprava se to chová nějak divně. Už jsme vyzkoušeli všechno, ale nemůžeme na nic přijít," stěžoval si jezdec.
 
Sobotní první závod Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu startuje ve 13 hodin a 35 minut.
(15.6. 2007)
 
PR

 
 
Fotogalerie:   Sobotní WTCC 2007 z Brna od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose