www.car.cz
 

Kenneth Hansen v Portugalsku po dramatickém A-finále na třetím místě
     tisková zpráva


FIA ME v Rallycrossu 2004

Lousada, 17.května 2004
Kenneth Hansen skončil v zahajovacím kole ME Rallyecrossu v Portugalsku třetí. Startoval z pole pozice, ale po dramatu v A-finále to nakonec na vítězství dotáhl Nor Morten Bermingrud.
 
"Jsem šťastný, že jsem dojel, říká Kenneth s úlevou ve tváři po svém návratu od lékaře, který ho prohlédl po finále. Nefungoval posilovač řízení a já jsem měl co dělat, abych vůz zvládl. Byl jsem úplně vyčerpaný."
 
Na začátku A-finále jel Kenneth s dalším Švédem, Perem Eklundem, bok po boku do první zatáčky. Per je o půl vozu před Hansenem, ale na vnější straně. Per zatáčí vnitřní stranou a Kenneth, který jede po vnější straně zachytává o hrazení a strhává Eklunda sebou mimo trať. Odnesla to tyč řízení na Kennethově voze a Hansen nemůže pokračovat.
 
-Nemyslím si, že by si Per zasloužil ”černý bod” za tento incident, ale tak to viděl traťový komisař, říká Kenneth.
Per marně protestoval proti rozhodnutí komisařů a teprve po 20 minutách zpoždění mohl závod opět pokračovat. Díky tomu mohli Hansenovi mechanici dát vůz do pořádku, tak aby mohl pokračovat v soutěži.
Kenneth se rozjel famózně, ihned se dostal do vedení následován Francouzem Jean-Luc Pailllerem a Mortenem Bermigrundem. Po třech kolech Kenneth začal ztrácet sílu a vedoucí pozici.
 
Navíc došlo k neukázněnosti některých portugalských diváků, kteří začali házet na okruh lahve. Pailler se stal první obětí a byl donucen odstoupit kvůli prázdné pneumatice. Morten v podstatě bez problémů předjel Kennetha a dojel si v tomto podniku ME bezpečně pro vítězství.
 
Dvě zatáčky před cílem byl Hansen předjet ještě dánským jezdcem Josem Kuypersem. Nor Sverre Isachsen musel také odsoupit opět kvůli prázdné pneumatice.

Skutečně neuvěřitelně dramatický start rallycrossové sezóny…Příští týden mistrovství pokračuje v Alenconu ve Francii.

Více informací, včetně fotografií  naleznete na www.hansen-motorsport.se


 
 
 
Výsledky A-finále v Portugalsku.
Umístění
Jméno:
Body
1
Morten Bermingrud (N) Citroen Xsara
20
2
Jos Kuypers (NL) Ford Focus
17
3
Kenneth Hansen (S) Citroen Xsara
15
4
Sverre Isachsen (N) Ford Focus
13
5
Jean-Luc Pailler (F) Peugeot 206
12
6
Per Eklund (S) Saab 93
11
 
 
Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.
 
 
 
Ing. Martina Bedrnová

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose