www.car.cz
 

OCup: Pro zlato si v Brně suverénně dojel Václav Brejla, krytý Ivanem Vršínským
     17.6.2007 21:11 - tisková zpráva


Brněnský double pro Auto Brejla

 

Druhý brněnský závod poháru octavií rozhodně patřil k ozdobám celého víkendu. Oproti sobotě přibylo střetů i předjížděcích manévrů, dvě kola z dvanácti dokonce startovní pole vedl Safety Car. Pro zlato si nakonec suverénním způsobem dojel Václav Brejla, kterému kryl záda týmový kolega Ivan Vršínský a třetí příčka tentokrát zbyla na Erika Janiše.

 

První brněnskou zatáčkou ještě startovní pole proletělo bez incidentů, i když oblaků kouře od probržděných pneumatik se nad tratí nevznášelo málo. V další zatáčce už došlo na přímé kontakty. Nejhůře dopadl Milan Vaňkát, jehož vůz s vylomeným kolem musela odstranit odtahová služba. Další ze střetů předvedli také Michael Vorba s Michalem Matějovským. Vzápětí nato o kus dál vyletěl do svodidel Peter Pál. V ten moment už ředitelství závodu nelenilo a na trať vyslalo Safety Car, aby rozvášněné piloty alespoň trochu zklidnil.

 

Ve vedení už byl Václav Brejla, který raketově odstartoval a dostal se před Ivana Urbana, na nějž po sobotním šestém místě v neděli vyšel start z Pole Position. Po restartu si podržel vedení Brejla, následovaný Dostálem a na třetí pozici se po několika kolech plných soubojů propracoval Vršínský, který stál na startu až sedmý. Startovním polem se postupně propadal Michal Matějovský, jemuž přestalo fungovat auto právě po střetu s Vorbou. Michal nakonec odstoupil, stejně jako Aleš Jirásek, který se na konci cílové roviny pro změnu nepohodl s Petrem Fulínem.

 

Brejla si jel pro vítězství a na druhém místě už byl Vršínský. Třetí jel Erik Janiš, který se sice snažil o útoky, ale ve zbývajících několika kolech už mu Vršínský nedal šanci. Čtvrtý dojel Ivan Urban, pátý Jan Dostál, šestý Petr Fulín a sedmý Jiří Gottwald. Za zmínku stojí dívčí souboj Laury Hájkové a Michaely Peškové. Michaela startovala až z devatenácté pozice a Laura ze šestnácté. Obě vybojovaly nesčetně duelů a při postupu startovním polem vpřed narazily i na sebe. Slovenka Pešková ale tentokrát prokázala víc srdnatosti a Hájkovou nekompromisně předjela.

 

Nakonec byla klasifikována jako desátá a Hájková dvanáctá. Mám z vítězství obrovskou radost. Měli jsme problémy se spojkou a převodovkou, ale kluci stihli všechno dát do pořádku. Výborně mi vyšel start a pak i restart po zatažení Safety Caru. Snažil jsem se o maximální ohleduplnost vůči gumám a vyplatilo se mi to. Když jsem pak v zrcátkách viděl Ivana, už jsem věděl, že vyhraju,“ svěřil se pod stupni vítězů Brejla.

 

Jeho týmový kolega Vršínský si opět neodpustil vtípky a líčil svou obrannou jízdu před Janišem. „Na to, kolikrát jsem probrzdil, auto fungovalo dokonale. Nádherně jsme si zabojovali stejně jako včera s Ivanem Urbanem, ale dneska jsem byl lepší já,“ pochvaloval si Vršínský. Třetí Janiš jen konstatoval, že sobotní taktika tentokrát bohužel nevyšla. „Chtěl jsem stejně jako včera pošetřit obutí a ke konci zaútočit, ale přes Ivana jsem se nedostal. Ale i tak jsou to dobré body,“ řekl Erik.

 

Ten si sobotním vítězstvím a nedělním třetím místem upevnil vedoucí pozici v tabulce průběžného hodnocení poháru, v níž už nasbíral celkem 91 bod. Druhý je Brejla (76 b.), třetí Michael Vorba (54 b.), čtvrtý Ivan Vršínský (52 b.), pátý Michal Matějovský (47 b.) a šestý Jiří Gottwald (36 b.).

 

 

Jezdce teď čeká skoro dvouměsíční pauza. Další závody Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu se jedou 12. srpna na Autodromu Most.

 

(17.6. 2007)       


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno pohledem Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose