www.car.cz
 

BRT veze z Brna další body z poháru octavií
     17.6.2007 21:50 - tisková zpráva


V rámci českého podniku světového šampionátu cestovních vozů na Masarykově okruhu u Brna se jely také dva další závody Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. V barvách BRT v nich bodovali i Jiří Gottwald a Michaela Pešková. Po nepříliš oslnivých výsledcích z pátečních kvalifikací v závodech nakonec nasbírali cenné body a tým posunuli na čtvrté místo v poháru soutěžících.

 

V pátečních trénincích se Jiří i Michaela potýkali s vedrem, s nastavením vozů i se záludnostmi brněnské trati. Oba se umístili až ve druhé desítce a Gottwald snad poprvé nejel kvalifikační finále Superpole. „Nesedí jim to, hledáme lepší nastavení pro vysoké teploty, které v Brně panují. Rozhodnou až ostré závody,“ řekl manažer týmu Petr Najman.

 

Gottwald tak do sobotního prvního závodu startoval z dvanácté a Pešková až ze sedmnácté pozice. Oba se během dvanáctikolové bitvy nesčetněkrát utkali se soupeři v soubojích kolo na kolo a Michaela podlehla i druhé dívce ve startovním poli, Lauře Hájkové. Nakonec byla klasifikována jako devatenáctá. Gottwaldovi se dařilo lépe. Jel stabilně a vyrovnaně, postupně se posunoval dopředu a šachovnicovou vlajku viděl jako osmý.

 

V neděli se jel druhý závod a oba jezdci BRT startovali z pozic, které získali v předchozím boji. Michaela měla tedy značně nevýhodné postavení až v poslední řadě. Přesto vyrazila  do závodu s plným nasazením. Kvůli postartovní skrumáži vodil vozy po dvě kola dokonce Safety Car. Po restartu závodu ale Michaela opět bojovala a postupovala dopředu.

 

Opět došlo na dívčí souboj, ale tentokrát jej slovenská závodnice nekompromisně vyhrála. Po dvanácti kolech byla nakonec odmávnuta jako desátá a zapsala se do análů jako jednoznačný skokan závodu. Ještě lépe si vedl Gottwald, který se dokázal vyhnout všem strkanicím a vyrovnanými časy udržoval pozici. V cíli byl nakonec na sedmé příčce!

 

„Start až zezadu jsem brala jako velkou výzvu. Dařilo se mi vyhrávat souboje a pochopitelně největší radost mám z toho, že jsem Lauře oplatila včerejší porážku,“ líčila po závodě Michaela Pešková. Gottwald rovnou přiznal, že brněnský okruh příliš v oblibě nemá. „Nevím, nesedí mi. Je fakt, že v Mostě býváme rychlejší. Následující dvoje závody se pojedou právě tam, tak si snad ještě zlepšíme reputaci. Každopádně jsem rád za každý vybojovaný bod,“ řekl Gottwald, který je po čtyřech pohárových závodech v tabulce průběžného hodnocení na slušné šesté pozici. Pešková je aktuálně patnáctá.

 

Nejde o nejlepší výsledky, ale rozhodně to není nejhorší. Michaela dnes ukázala, že má rozhodně na víc. Čtvrté místo mezi týmy je samozřejmě také příjemné. Příští závody máme šanci se opět  zlepšit,“ zhodnotil pohárový víkend Petr Najman.

 

(17.6. 2007)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Sobotní WTCC 2007 z Brna od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose