www.car.cz
 

SCC Brno: Ferrari 333 versus PRC
     18.6.2007 18:33 - Vladimír Rožánek


Velmi překvapilo rozrůstající se pole prototypů a GT vozů. Pětadvacet vozů na startu, to už je pořádný rámus.

 

A ten také předváděl poprvé letos startující Thomas Gruber z Rakouska s nádherným strojem Ferrari 333 SP. Časy pod 2min. se zařadil mezi velmi solidní piloty, i když rekord mezi prototypy Sports Car Challenge drží již léta Martin Krisam Junior s vozem Osella PA 20 BMW a ten leží za hranicí 1,57min..

 

Gruber s Ferrari 333 SP vyhrál obě kvalifikace a na sobotní závod se velmi těšil. Také v něm po boji se soupeři velmi přesvědčivě zvítězil. Druhé místo patřilo velmi dobře jedoucímu Emanuelli Pedrazzovi, který pilotoval PRC Ford Cosworth 3,5ltr.. Třetí místo v prvním závodě dokázal zajet Gerd Beisel, když předjel i Wolfganga Payra z Francie na PRC BMW 3,2ltr. Kaufmannovo fosforově žluté Tampoli Alfa cíl nevidělo, což bylo trošku zklamání.

 

Mezi slabšími prototypy v divizi jedna nejlépe úřadoval Francouz Haberkorn s Normou Honda CN, ale boj byl tuhý až do konce a druhému Matzingerovi nedal nic zadarmo. Mezi Gtéčky, kterých se sešlo poměrně mnoho, dominoval Brückl na Porsche 997 Cup a za zády nechal i Wernera Gröbla, který jel na Lamborghini Gallardo z týmu S.Berg Racing, který známe z MMČR na okruzích.

 

I druhou kvalifikaci vyhrál Rakušan Gruber na Ferrari 333, ovšem ve druhé jízdě jsme ho již na startovním roštu hledali marně. Tomuto závodu pak dominoval Wolfi Payr s novým PRC BMW 3,2.  Neodbytnou společnost mu dělali Pedrazza s PRC Ford Cosworth a Gerd Beisel na PRC SC98 BMW. Pedrazzův Ford ovšem do cíle nevydržel, a tak se z druhého místa radoval Gerd Beisel. Wolfgang Kaufmann se žlutým Tampoli dojel i po zlepšujícím se výkonu na chvostu s kolovou ztrátou, za kterou však nemohl jezdec, nýbrž technika.  

 

Matzinger v první divizi oplatil porážku ze soboty Haberkornovi a v GT vozech si nenechal vítězství ujít Rakušan Gröbl s Lamborghini Gallardo GT3. Pro třetí místo si v neděli dojel náš Válek na Porsche GT3 RS 3,8ltr..

Škoda jen, že se letos ještě v SCC neukázal Pius Truffer s dalším novým nářadím PRC a do Brna nepřijeli Švýcaři Gärtner, Fischer a F. Kauffmann.

 

Výsledky Sports Car Challenge Brno WTCC:

 

Sobota:

T.Gruber (A) – Ferrari 333 SP

E.Pedrazza (A) – PRC Ford Cosworth 3,5

G.Beisel (D) – PRC SC 98 BMW 3,2

W.Payr (F) – PRC BMW 3,2

P.Kormann (D) – PRC BMW 2,5

Y.Haberkorn (F) – Norma Honda CN 2,0

K.H.Matzinger (A) – PRC Honda CN 2,0

M.Schultis (D) – PRC 07 Honda CN 2,0

 

Neděle:

W.Payr (F) – PRC BMW 3,2

G.Beisel (D) – PRC SC 98 BMW 3,2

K.H.Matzinger (A) – PRC Honda CN 2,0

Y.Haberkorn (F) – Norma Honda CN 2,0

P.Kormann (D) – PRC BMW 2,5

G.Hallau (D) – MRP Honda 2,0

H.Jouhsen (D) – PRC BMW 3,0

W.Gröbl (A) – Lamborghini Gallardo GT3

 

 

Text a foto: Vláďa Rožánek 


 
 
Fotogalerie:   AvD 100 mil z Brna

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose