www.car.cz
 

Most NF: Nejúspěšnějším pilotem Křenkova týmu byl opět Mifka
     tisková zpráva


Ve druhém podniku bodovali všichni jezdci stáje Křenek motorsport

Ve druhém podniku mezinárodního okruhového šampionátu České republiky se nejúspěšnějším jezdcem týmu Křenek motorsport stal opět Radek Mifka. Třiadvacetiletý pilot stanul dvakrát na stupních vítězů v Národní formuli 1400 a získal více než polovinu ze sedmačtyřiceti mistrovských bodů, které kvarteto reprezentantů stáje z Měšic u Prahy nasbíralo ve třech závodech na mosteckém autodromu.

V kvalifikaci Radek Mifka vylepšil svůj nejlepší čas na mosteckém okruhu o více než vteřinu a do závodů startoval nejprve ze čtvrté a poté ze třetí pozice. V prvním víkendovém klání si pak dojel s přehledem pro bronz. Ve druhém závodě se Mifkovi v prvním kole nevydařil útok na vedoucí příčku, dostal se do hodin a pak předvedl parádní stíhací jízdu, při které pronásledoval své soupeře z předposledního místa. "Měl jsem velkou motivaci a jel úplně na doraz. Zvolnil jsem, až když jsem se dostal na druhou pozici, protože ztráta na první místo byla už velká a v posledních třech kolech bych se marně snažil útočit," řekl jezdec z Brandýsa nad Labem poté, co si dojel pro druhé stříbro ve své závodnické kariéře.

Sérii svých nejlepších výsledků v Národní formuli 1400 v Mostě zaznamenala Věra Vostrá, která nejprve v měřených trénincích zlepšila osobní traťový rekord o pět sekund a o dalších pět desetin vteřiny potom zrychlila v prvním z dvojice závodů, v němž obsadila jedním mistrovským bodem oceněné desáté místo. Ve druhém klání si pak osmnáctiletá pražská závodnice připsala tři body za osmou pozici, která je zatím jejím největším úspěchem.

Radek Krakovič, jenž byl třetí z jezdecké sestavy týmu v Národní formuli 1400, neměl po technických problémech v kvalifikaci mnoho důvodů ke spokojenosti a velké ambice si nedělal. Nakonec byl ovšem v závodech potěšen sedmým a pátým místem.
Čtyřmi body do týmové bilance přispěla také Lucie Vyplelová, která sice absolvovala teprve svůj druhý závod, ale ve sprintu cestovních a sportovních vozů Divize 4 do 1600 ccm s pohárovým vozem Škoda Pick-up Free Style dokázala obsadit sedmou příčku.

Poněkud za očekáváním manažera týmu Josefa Křenka zůstali jezdci stáje Bohemia Racing Team, kde Křenek opět působil jako technický vedoucí při přípravě techniky pro závody Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu. V zahajovacím pohárovém podniku získal dva body Milan Maděryč, devět bodů Jaroslav Páral a dvanáct bodů si připsal Jiří Jupa, od něhož se ovšem očekával větší bodový příděl. "Asi jsem byl příliš nervózní. Vůbec se mi nepovedly měřené tréninky a pak byla smůla, že jsem musel odstoupit po malé strkanici s jedním ze soupeřů v prvním závodě," uvedl Jupa, jenž do pohárového seriálu vyjel jako obhájce druhého místa z loňské sezóny.

"Ve druhém závodě ze mě už nervozita spadla, také jsem zajel nejrychlejší čas, ale na lepší než osmé místo jsem se z poslední pozice na startu dostat nemohl. Snad, kdybych byl dravější v prvních kolech, ale nechtěl jsem riskovat, že po nějaké kolizi budu muset opět předčasně zastavit," uvedl dále čtyřiatřicetiletý jezdec.


Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose