www.car.cz
 

Petra Zedníka na Bohemii v závěru zpomalil deštík
     19.6.2007 13:22 - tisková zpráva


Již čtyřiatřicátý ročník Rally Bohemia přilákal do Severních a Středních Čech velké množství diváků, kteří přijeli shlédnout souboje devětašedesáti posádek v soudobých automobilech a zhruba tří desítek posádek startujících v rámci Historic Show. Startovní číslo 28 si do okolí Liberce a Mladé Boleslavi přivezla dvojice pravidelně startující v Mezinárodním mistrovství ČR Petr Zedník a Milan Pražák.

Už před startem bylo jasné, že boj o bodované pozice bude hodně těžký, vždyť ve startovní listině figurovalo dvanáct speciálů třídy A/6 v čele s Martinem Prokopem. Víkendový program načala jako již tradičně divácky atraktivní speciálka na okruhu v Sosnové nedaleko České Lípy. Jak je známo, na takovýchto zkouškách se nedá zvítězit, ale jen ztratit, a při pohledu do harmonogramu soutěže lze zjistit, že první RZ znamenala pouhé jedno procento z ostrých kilometrů celé soutěže. Petrovým soupeřem na divácké vložce byl Jiří Vlček startující s kitovou dvěstěšestkou, který po prvních vyrovnaných metrech začal mírně modrobílé Fiestě ujíždět a v cíli byl jeho náskok rovných pět sekund.

Téměř desetisekundová ztráta na prvního Brynildsena samozřejmě nic neznamenala a chléb se začal lámat až v sobotu ráno. Po slušném dvaadvacátém místě z druhé zkoušky začala zlobit technika, což mělo za následek průjezd třetí a čtvrtkou zkouškou bez serva. V prvním sobotním servisu se podařilo servo vyměnit, ale minutové zdržení bylo potrestáno desetisekundovou penalizací a navíc problém na třetí a čtvrté zkoušce znamenal propad z šestadvacátého až na jednačtyřicáté místo.

Na druhém průjezdu Sychrovem ztratila Fiesta čep ruční brzdy, proto musel Petr s Milanem ve dvou zatáčkách couvat. Třetí část sobotní etapy probíhala již bez problémů a dvě umístění v první dvacítce posunula Petra s Milanem na průběžné pětadvacáté místo po sobotní etapě.

V neděli čekalo na posádky pětadevadesát měřených kilometrů na čtyřech rychlostních zkouškách. Petr se soustředil na stažení sobotní ztráty, ale také na to, aby dovezl vůz v pořádku do cíle. Poslední průjezd Návarovem poznamenal déšť, a to bohužel tak nešťastně, že chytl nejvíce vlnu jezdců, ve které startoval Petr Zedník s Milanem Pražákem.

 Zkušená posádka startující s áčkovou Fiestou nakonec dokázala poskočit na devatenácté místo v celkovém pořadí a šesté ve třídě A/6 stejně jako ve skupině A.

 

Michael Daněk


 
 
Fotogalerie:   AvD 100 mil z Brna

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose