www.car.cz
 

Matějovský v Brně navázal na výborné výkony z prvních závodů
     20.6.2007 20:53 - tisková zpráva


Na brněnském Masarykově okruhu se za vynikající divácké kulisy ( 52 000 diváků při WTCC)  konaly o uplynulém víkendu další dva pohárové závody letošního ročníku Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup.

Michal Matějovský v nich navázal na výborné výkony z prvních závodů v Mostě a jasně dal o sobě vědět již při měřeném tréninku, který vyhrál.V následném "superpole" pro deset nejlepších jezdců skončil s druhým nejlepším časem a spolu s Erikem Janišem, který "superpole" vyhrál, pak startovali z první řady startovního roštu sobotního pohárového závodu. Brzy po startu se Michal propracoval před Janiše a toho později předjel i Michael Vorba. Zatímco se Matějovský snažil ujet, Janiš postupně získal zpět druhou pozici a pustil se do stíhací jízdy za Michalem Matějovským, kterého v poslední třetině 12ti kolového závodu předjel ve stoupání před nájezdem do cílové rovinky.

"Bohužel jsem utavil gumy a zhruba tři kola před cílem už auto přestalo fungovat tak jak má…Přesto si myslím, že druhé místo je velmi dobré.", konstatoval v cíli prvního pohárového závodu stříbrný Michal Matějovský.

Ve druhém pohárovém závodě Matějovský velmi dobře odstartoval a šel dopředu. Při jednom ze soubojů krátce po startu do něho však narazil Michael Vorba. Při střetu došlo k poškození geometrie přední i zadní nápravy… Michal Matějovský se ještě snažil několik kol se soupeři bojovat, ale s poškozeným vozem to prostě nešlo a tak v osmém kole ze závodu odstoupil.

Výborně zajel také další člen týmu O2 Motorsport Ctirad Hájek, když se svojí octavií bodoval v obou víkendových závodech, vybojoval celkově 10 bodů a významně tak pomohl k celkovému 3. místu v bodování týmů. Neztratila se ani Laura Hájková, která ve druhém pohárovém závodě dokázala pro tým O2 Motorsport získat 1 bod za jedenácté místo. Bodově naprázdno tentokrát vyšel Slovák Marek Ďurovkin, jedoucí v barvách týmu ČSMS.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Víkend na WTCC Brno - foto Radek Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose