www.car.cz
 

KUKLÍK a ZAREMBA nejrychlejší ve svých třídách ME enduro v Csitáru
     tisková zpráva


Vít KUKLÍK a Jan ZAREMBA nejrychlejší ve svých třídách úvodního podniku mistrovství Evropy enduro v Maďarsku Csitáru

Vít Kuklík (KTM 250 2T - KTM NOFEAR Team CZ) a Jan Zaremba (KTM 125 - KBS UAMK Team Unhost) nenašli o víkendu v Maďarském Csitáru, kde se uskutečnila úvodní dvoudenní soutěž Enduro letošního čtyřdílného seriálu, žádného přemožitele a ve svých třídách po oba dva dny zvítězili. Pátečními přejímkami prošlo celkem 168 jezdců. (125Sen-34, 250Sen-25, 4TSen-33, 125Jun-36, 250Jun-20, Vet-14, Dámy-6 ..... ta co vyhrála byla docela dost rychlá, uvidíte až budou konkrétní výsledky)

Zatímco Vít Kuklík potvrdil letošní stoupající formu a zúročil na 100 % dosavadní nasbírané zkušenosti z mistrovství světa,

Jan ZAREMBA - KTM 125

Jan Zaremba si po loňském úspěšném startu v jednom domácím podniku MČR v Benešově a skvělém zakončení sezony 2003 ziskem 1.místa v klubové soutěži na šestidenní v Brazílii, vyzkoušel i konkurenci v boji o Evropské vavříny v motocyklových soutěžích.

Vít KUKLÍK - KTM 250
Na 73 km dlouhém okruhu se třemi časovými kontrolami a dvěma měřenými testy, se oba naši nejrychlejší jezdci začali prosazovat hned od úvodních kilometrů. V sobotu za slunečného počasí, kdy byl start až v 11.00 hodin, sváděl ve třídě 125 ccm Senior Jan Zaremba souboje o první místo s Italem R.Fermim (Yamaha 250 4T) a naším Zdeňkem Gottvaldem (Husqvarna 250 4T - Enduro sport Brno). Ve třídě do 250 Senior výkony Víti Kuklíka zpočátku atakoval Ital A.Belotti (Husqvarna 250 2T), Slovák Ivan Jakeš (TM 250 2T) a Němec S.Enderlein (KTM 300 2T). Skvělou vyrovnanou jízdou na měřených testech si Zaremba a Kuklík dojeli pro plný bodový zisk, což platilo i o druhém dnu. Jediným rozdílem oproti sobotě byl noční déšť, který rozmáčel nejen měřené testy, ale i samotný okruh. V neděli se startovalo v 8.00 hodin a do poloviny soutěže se zdálo, že se průběh soutěže bude opakovat.


Na start se postavilo celkem 166 jezdců a cílem jich pak projelo nakonec 139. V druhém kole po první časové kontrole, těsně před startem do motokrosového testu se přihnala nevídaná vytrvalá dešťová přeháňka, která postupně měnila průjezdnost testu až do takové míry, že někteří jezdci měli problém s jeho objetím. Pořadatelé ale bohužel neudrželi vyznačení testu, tak aby bylo regulérní a pro všechny stejné. I poslední dvě časové kontroly do konce druhého kola se na mnoha staly pro hodně jezdců nesjízdnými. Pořadatelé a JURY nakonec ukončila soutěž po dvou odjetých kolech a poslední motokrosový test byl vzhledem k neregulérnosti nakonec anulován. Do výsledků druhého dne se tak započítávali pouze tři měřené testy (z původních šesti) a a rozhodli i trestné minuty (penalizace) za pozdní příjezd do časových kontrol.

V Maďarsku čeští jezdci vybojovali body za 3.a 1.místo do hodnocení států a v součtu obou dnů obsadili 1.místo, když se započítávaly výsledky Kuklíka, Zaremby, Z.Gottvalda a Melichara. V soutěži značkových týmů obsadil KTM SETTE CZ 1 ve složení Kuklík, Zaremba a Melichar 2.a 1.místo a v součtu obou dnů tento tým obsadil rovněž 1.místo. Kromě zmiňovaných úspěchů Víti Kuklíka, Jana Zaremby a Zdeňka Gottvalda, se dařilo i dalším našim jezdcům, kterých v Maďarsku startovalo celkem 23. Mezi deset nejlepších se první den probojoval ve třídě 125 Senior 9.místem Martin Gottvald, který druhý den obsadil 11.místo, ve řídě 250 senior vybojoval 5.a 7.místo Michal Rudolf, ve třídě 4-Takt Senior získal body Pavel Melichar za 9.a 7.místo a ve třídě 250 Junior dojel na 9.a 6.místě Robert Šíp.

Druhý den se podařilo bodovat ve třídě 250 Junior i mladým, Jakubovi Horákovi-12.místo, Tomáši Markovi-13.místo, pro které to byl vůbec první start na mistrovství Evropy a na 14. místě dojel Tomáš Křivský. Body nezískali pouze jezdci ve třídě do 125 Junior, kde se sešla největší a nejpočetnější konkurence. Nejblíže bodového zisku byl v sobotu Lukáš Kroupa, který dojel na 16.místě, ale v neděli dojel díky trestným minutám až na 27.místě. Tomáš Loukota dojel první den na 19.místě a druhý den ho rovněž trestné minuty odsunuly až na 30.místo. Pro oba to byl rovněž historicky první start v evropském šampionátu. V neděli se pak do dvacítky vešel pouze Pavel Křivský, který dojel na 17.místě.

Tradiční komentář k soutěži přímého účastníka Víti Kuklíka, nejrychlejšího českého jezdce v Maďarsku:

"Pořadatelé připravili asi 70km dlouhou trať, která téměř celá vedla po lesních a polních cestách, občas se vjelo mezi stromy.Trať se dost rozbila, takže to hodně "drncalo".

Vložky byly dvě.Endurotest byl namotán v takovém sadu.Nebyl ani moc dlouhý (cca 3min) a byl docela jednoduchý, takže tam všichni jeli rychle.

Cross byl na stráni.Povrch byl travnatý a byl plnýsjezdů a výjezdů a dost rychlý.Škoda jen, že trval neco kolem dvou a pul minuty, takže každá chybyčka se už moc dohnat nedala.

1.Den: počasí bylo nádherné.Teplo, jasno....paráda. Mě se jelo vcelku dobře, snažil jsem se co nejméně chybovat, což se mi až na nějaké drobnosti dařilo.

Nakonec jsem vyhrál třídu 250 Senior a byl jsem druhý v absolutním pořadí bez rozdílu kubatur za rakouským jezdcem Wernerem Mullerem.

V továrních teamech jsme se Zarembou a Melicharem byli druzí

2.Den: Počasí už tak nádherné nebylo.V noci dost pršelo, takže trať byla trošku mokrá.Ráno ale bylo pod mrakem, takže to zatím šlo.Na prvním testu nam to sice trošku klouzalo, ale trať dost rychle osychala, takže ti, kteří startovali později měli trošku výhodu.Já se opět snažil jet bez chyb.Na začátku druhého kola se ale zatáhlo a začínalo poprchávat.Endurotest jsem ještě stihl zajet na suchu, ale po příjezdu do časovky před crossem se spustil dost hustej liják a z crossu se stala jedna velká klouzačka.třída 125ccm ještě stačila vložku objet v relativním suchu ale my už to měly dost hustý.Já ji jel hodně na jistotu, abych neupadl.Nakonec se ukázalo, že to bylo i docela rychlé, takže jsem byl celkem spokojený.Byl jsem o 6s rychlejší než Muller a o 7 než ital Quaglia.

Původně se měli jet 3 kola,ale kvůli dešti pořadatelé 3tí kolo ubrali.

Třídu jsem opět vyhrál a v absolutním pořadí jsem byl také 1.Ale pořadatelé poslední test zrušili, takže se pořadí počítalo pouze po třech vložkách a ja byl nakonec 3.Vyhrál Quaglia a druhý absolutně byl Muller.I tak jsem byl spokojený.

Tovární teamy jsme se Zarembou a Melicharem vyhráli a vyhráli jsme i pořadí států, takže super výsledky.

Doufám, že to takto bude pokračovat dále........... zdraví všechny příznivce Víťa Kuklík"

Výsledky 1.den

125 senior: 1. Zaremba (ČR/KTM), 2. Fermi (It./Yamaha), 3. Z. Gottvald (Husqvarna), ...9. M. Gottvald (Husqvarna), 19. Mejšner (všichni ČR/KTM).

25O senior: 1. Kuklík (ČR/KTM), 2. Jakeš (SR/TM), 3. Enderlein (Něm./KTM), ...5. Rudolf (Gas Gas), 21. Kurfiřt (oba ČR/KTM).

4T senior: 1. Müller (Rak./KTM), 2. Quaglia (It./Husqvarna), 3. Advokaat (Niz./Husqvarna), ...9. Melichar (KTM), 18. Klimeš (Yamaha), 29. Hanč (Husaberg), 31. Pazdera (všichni ČR/KTM).

125 junior: 1. Rota (It./KTM), 2. Canova (It./Husqvarna), 3. Gauthier (Fr./Husqvarna), ...16. Kroupa (KTM), 19. Loukota (KTM), 26. Císař (KTM), 32. P. Křivský (Husqvarna), 33. Sedláček (všichni ČR/Yamaha).

250 junior: 1. Deparrois (Fr./Husqvarna), 2. Denis (Fr./Husqvarna), 3. Falgari (It./Husqvarna), ...9. Šíp (KTM), 17. Marek (TM), 18. Horák (KTM), 19. Klika (Husqvarna), 20. T. Křivský (všichni ČR/Husqvarna).

Veteran: 1. Rossi (It./Husqvarna), 2. Zanardo (It./Honda), 3. Nádor (Maď./Yamaha), 4. Melich (ČR./Husqvarna), 10. Kašpar (ČR./KTM),

Dámy: 1. Lainer (Něm/KTM), 2. Petrick (Něm/KTM), 3. Mucha (Rak./Husaberg)

Výsledky 2.den

125 senior: 1. Zaremba, 2. Fermi, 3. Vogels (Niz./Yamaha), 4. Z. Gottvald, ...11. M. Gottvald, 16. Mejšner.

250 senior: 1. Kuklík, 2. Jakeš, 3. Enderlein, ...7. Rudolf, 17. Kurfiřt.

4T senior: 1. Quaglia, 2. Müller, 3. Advokaat, ...7. Melichar, 14. Klimeš, 24. Pazdera.

125 junior: 1. Guathier, 2. Hartmann (Něm./KTM), 3. Kapajčik (SR/KTM), ...17. P. Křivský, 26. Císař, 27. Kroupa, 30. Loukota.

250 junior: 1. Deparrois, 2. Falgari, 3. Svitko (SR/KTM), ...6. Šíp, 12. Horák, 13. Marek, 14. T. Křivský, 16. Klika.

Veteran: 1. Rossi, 2. Dal Pos (It./Yamaha), 3. Morelli (It./Yamaha), 4. Melich ,

Dámy: 1. Lainer, 2. Mucha , 3. Petrick


L. Krupička


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose