www.car.cz
 

EuroBoss 2004 – závod pro starší vozy v Donington Parku
     Pavel Jelínek


Tento seriál, ve kterém startují starší vozy F1, F3000 a vozy IndyCar, se letos již při druhém závodě v anglickém Doningtonu, opět nesetkal se zájmem jezdců. V předchozích sezónách jsme byli zvyklí na bohaté startovní pole, a to jak jezdecky, tak především strojově. Od roku 1995, co se tento seriál promotéra Klasse Zwarta začal jezdit, se v EuroBoss objevovalo hned několik desítek závodních strojů. V roce 1995 startovalo v EuroBoss dokonce 36 vozů, mezi nimi například Ensign Cosworth V8, nebo Footwork Judd V10 F1. Vloni jich startovalo už jen 26, a to ještě ve třech divizích, většina účastníků pak jezdila jen velmi sporadicky. Při první a druhém závodě, jsme však napočítali pouze 12 závodníků. Při tomto počtu už se jen těžko dají rozdělit body do třech divizí.

Nováčkem, a zatím velmi úspěšným je Scott Mansell na Bennetonu Judd V10 F1, který také utvořil rekord při prvním závodě v anglickém Silverstonu. Oba závody, jak Silverstone, tak i Donnington Park jel skvěle a svou jízdu proměnil ve dvě vítězství a vede tudíž celkovou klasifikaci i divizi EuroBoss Formula.
Pro druhé místo si v Donnington Parku dojel sám Klass Zwart, startující za svůj team Ascari s Ferrari V12 F1. Třetí místo obsadil Roger Kitty s Reynardem Cosworth V8 3,0 z divize EuroBoss 3000.

Mezi jezdci se objevují bývalí jezdci Interserie. Škoda, že Interserie zrušila divizi nad 3000ccm, ve které startovaly tyto stroje, protože J. Ryschka s Indy Chevroletem V8 a také Martin Kendrick s Reynard Judd V8 4,0l letos projevili zájem o tuto sérii.
Doufejme, že o nadcházejícím víkendu v dalším závodě EuroBoss na anglickém okruhu v Brands Hatch se sejde více vozů.

Výsledky Donnington Park – Anglie

1. Scott Mansell – Benneton Judd V10 4,0l
2. Klass Zwart – Ferrari V12
3. Roger Kitty – Reynard Cosworth V8 3,0l
4. Paul Osborn – Tyrrell F1
5. Joachim Ryschka – Indy Chevrolet V8 3,5l
6. Frank Lyons – Lola Cosworth V8 3,0l

Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose