www.car.cz
 

Rally Bohemia: Pro Radka Mifku nejtěžší závod kariéry a další dva body
     21.6.2007 22:04 - tisková zpráva


Radek Mifka se spolujezdcem Tomášem Plachým nevyšli ani při prestižní Rally Bohemia bodově naprázdno a díky čtrnácté příčce absolutně si připsali další dva mistrovské body do průběžné klasifikace šampionátu.

 

Na loňský ročník Rally Bohemia měl Radek Mifka černé vzpomínky. S lancerem osmé evoluce havaroval v úvodu první etapy a výrazně poškodil chladicí systém. Tomu se chtěl letos vyvarovat, výzvou však byla extrémně náročná trať. „Sobotní část soutěže byla určitě nejtěžší etapou, kterou jsem prozatím v soutěžácké kariéře absolvoval. Sekce s dvojicí zkoušek o téměř třiceti kilometrech byla hodně náročná i fyzicky.

 

Naopak navarovská čtyřicítka nebyla, zejména díky svému profilu, tak těžká, jak se původně očekávalo. Přesto to byla skvělá škola a zkušenost do dalších závodů,“ komentoval trať Bohemie Radek Mifka.

 

Pro posádku týmu Křenek Motorsport Klub Mifka - Plachý začala soutěž v Sosnové, kde se v přímém duelu postavili jednomu z největších letošních překvapení Petru Hozákovi. Jejich duel byl dramatický až do samého závěru, nakonec podlehli o desetinu sekundy a páteční den uzavřeli na dvanáctém místě. Na stejné pozici vstoupili i do zbytku první etapy, posléze na klasických zkouškách figurovali kolem bodované patnáctky. Po osmi testech první etapy ji uzavírali a tento výsledek v neděli ještě o příčku vylepšili.

 

Vzhledem k vývoji počasí a startovní pozici jsme v pátek dopoledne vsadili na intermédia a naše volba se ukázala být optimální. Bohužel hned na sychrovské zkoušce se ukázaly být reálné naše obavy s možnosti dojetí před námi startujícího Vláďi Bergera. Ač jsme ztratili několik sekund ve stejném místě jako Brynildsen (dřevěný mostek cca 2 km po startu), asi šest kilometrů před cílem jsme dýchali na záda dieselové fabie.

 

Naštěstí to bylo v široké pasáži, a tak při předjíždění jsme neztratili my ani dvojice Berger – Jugas. Přesto jim patří za rychlou reakci velký dík. Po naší žádosti jsme do dalších testů startovali s odstupem dvou minut, což nám oběma přineslo klid na vlastní závodění. Celkově jsem s výsledkem maximálně spokojen. Musím se opakovat, ale opět to pro mě znamenalo spoustu nových zkušeností,“ řekl šestadvacetiletý pilot.

 

Ač se jejich bílé devítce při soutěži vyhnuly technické problémy dlouhým obloukem, čtvrteční noc byla naopak jedním velkým dramatem. Na vině byla závada elektroinstalace. 

 

Vše jsem zkontrolovali, řadu dílů vyměnili, ale auto vůbec nereagovalo. Nakonec nám v noci pomohl ladič Mike Kehl, který dokázal náš problém odhalit. Restartovat naší devítku se podařilo teprve v pátek kolem půl páté ráno. Popravdě jsme už příliš nepočítali, že se do startu Bohemky podaří auto zprovoznit,“ popsal krušné chvíle Radek Mifka.

 

Dalším startem posádky Radek Mifka – Tomáš Plachý bude Horácká rally v Třebíči. Pro jezdce z Brandýsa n/L. to bude premiéra na této soutěži.

 

Křenek Motorsport Klub


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2007 - foto Vladan Hubík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose