www.car.cz
 

První evropské body pro tým FGR07.
     21.6.2007 22:40 - tisková zpráva


     Ano, je to přesně tak, na autodromu Grobnik nedaleko Chorvatské Rijeky se o uplynulém víkendu podařilo našemu týmu ukořistit několik bodů do Evropského šampionátu.

 

     Pro druhý díl seriálu ME angažoval tým po odchodu Karla Peška maďarského závodníka Atillu Magdu, který je na Evropské scéně poměrně známou postavou a tímto seriálem se prohnal na stroji FGR již několikrát. Atilla působí nadále v roli testovacího jezdce a měl by pomoci v dalším vývoji Ústeckoorlických strojů.

 

     Již ve volném testování se začal zlepšovat ve svých výkonech kmenový jezdec týmu Karel Májek, což bylo pro celý tým pozitivní a dávalo nám to naděje do ostrých jízd. Oba naši piloti zajížděli téměř stejné časy. V kvalifikaci si vyjel Kája Májek třináctou  pozici a Atilla Magda stál na startu jako jedenáctý.

 

     Start do závodu se Karlovi vůbec nepovedl a odjížděl ze startovního roštu jako poslední, ale naštěstí se již během prvního kola probil přes několik soupeřů a začal stíhat skupinku, kde jel jeho kolega a další tři jezdci. Skupinku během třech kol dojel a začal bojovat. Během jednoho předjížděcího manévru však zavadil nohou o obrubník a než motocykl zpacifikoval, skupinka mu poodjela natolik že již nedokázal náskok svých protivníků, se kterými do té doby bojoval, zlikvidovat.

 

Nakonec se však mohl radovat ze tří Evropských bodů za třinácté místo, které byly zároveň jeho prvním bodovým přídělem z ME. Druhý pilot Atilla Magda bojoval až do cíle se Slovákem Krajčím,  po několika předjetích však pozici neuhájil a dojel těsně za ním na dvanácté pozici.

 

    Chorvatská anabáze tak pro nás skončila vcelku slibně a je příslibem pro nadcházející závod ME, který se uskuteční 8.7. na domácím Automotodromu v Mostě. Ještě před tím nás, ale čeká jeden perný testovací den na trati Masarykova okruhu, který pojmeme jako přípravu na závod MČR, jež se na stejné trati uskuteční již o příštím víkendu (1.7.)

 

Výsledky: 1. Gyorfi A. (Hun), 2. Lamborghini F. (Ita), 3. Gnani G. (Ita)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Světové cesťáky z Brna VR

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose