www.car.cz
 

Supersprint Challenge se představí na Salzburgringu
     Pavel Jelínek


Již druhý letošní závod Supersprint Challenge uvidí diváci na rakouském okruhu Salzburgring.
Příznivci Euroserie a Interserie dobře vědí, že se tyto série letos spojily do jedné, ovšem rozdělené do 4 divizí. Salzburgring v původním kalendáři nebyl, ale promotéři se nakonec dohodli i na startu formulových vozů, takže se v Rakousku pojede.
Již první závod, který se konal při Jarní ceně Brna, naznačil jakým směrem se bude letos Supersprint ubírat.

Na brněnském automotodromu se v Květnu sešlo na startu 23 vozů. Závodů kraloval Rakušan Milavec na Lole Audi E3000, z placek si nejlépe vedl Wolfi Payr, rovněž z Rakouska na stroji PRC BWM. Našich bylo na prvním závodě pět, výborně si vedl především Michal Dolák z CarDo racing na PRC BMW 3,0 a obstojně si počínal také Martin Vondrák s PRC Alfa Romeo. Našim děvčatům už se tolik nedařilo a potýkaly se zejména se svou technikou. Pěkné umístění si vybojoval Lubomír Glogar s Eufrou ve čtvrté divizi.

Oproti závodu v Brně dojde nasazení dalších krásných vozů. První z nich by měl již na Salzburgringu představit Rakušan Emanuel Pedrazza. Jedná se o zcela nový vůz PRC Ford DFR o výkonu 600PS. Pokud stroj bude dobře fungovat, zařadí se mezi horké favority divize 1. V té se má představit Alexander Seibold s PRC BMW 3,0, Rainer Fink s Osellou BMW 3,0 a v neposlední řadě také Patrick Zajelsnik, který přiveze ex – Konrádovu Lolu Chevrolet LMP900. Více vozů zřejmě nabídne i slabší plackařská divize.
V divizi 3 ukáže divákům svůj Reynard Judd F3000 Švýcar J. C. Monbaron, očekává se první start Arnolda Wagnera s Reynardem Ford Cosw. F3000. Ten by se stal největší hrozbou pro vítěze z Brna Milavce.

Do poslední divize formel light se přihlásili bývalý úspěšný jezdec Euroserie Markus Altenstrasser, tentokrát ale se slabší formulí VW, a také Heinz Baltensberger s Dallarou 396 Opel. Ti budou velkým soupeřem zejména Manfredu Kuhnovy, který v Brně předvedl, že jeho Reynard BMW, nepatří ještě do starého železa.

Závody na Salzburgringu jsou na programu 22.-23. Května a my budeme zvědaví jak si povede Michal Dolák se svým PRC BMW. Ten by měl odjet celou letošní sezónu Supersprint Challenge.

Vláďa Rožánek www.car.cz



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose