www.car.cz
 

Ondra Ježek v Alpen Adria
     2.7.2007 16:17 - Vladimír Rožánek


Tři měsíce nestál Ondra Ježek na startu závodu, přesto si pro svůj návrat na závodní dráhu naplánoval hned dvě kategorie. Na brněnském okruhu nastoupil v rámci šampionátu Alpe Adria do kategorie Supersport a Superstock 600.

 

Na zcela sériovém motocyklu Kawasaki ZX-6RR absolvoval Ondra kompletní kvalifikace třídy Superstock 600. Samotný závod bohužel neměl pro našeho jezdce dlouhého trvání, když ho jeden ze zahraničních účastníků srazil hned v první zatáčce. Lepšího výsledku se tak jezdci Gold Fren Teamu Erinac dostalo až v předposledním závodě nedělního programu, kterým byl závod třídy Supersport. Do tohoto závodu nastoupil Ondra se svým motocyklem, se kterým startuje v závodech Mistrovství Evropy Superstock 600. S tímto strojem si poté dojel pro umístění v nejlepší Top Ten, když cílem závodu projel na deváté pozici.

Druhý jezdec týmu, Slovák Tomáš Svitok, bojoval v závodě třídy Superstock 600 s krajanem Ružou, Rakušanem Ljubim a českým pilotem Michalem Dokoupilem. Po tvrdém souboji, plném předjížděcích manévrů, dokončil Tomáš závod na 16. místě.

 

Ondra Ježek:

Po tříměsíční pauze jsem konečně zase závodil. Abych mohl najezdit co nejvíce kilometrů a dohnat tak manko způsobené dlouhou pauzou, zvolili jsme účast jak v kategorii Superstock 600, ve které jsme použili sériový rezervní motocykl, tak v silnějších Supersportech, kde jsem závodil na svém ostrém motocyklu pro ME Superstock 600.

 

Bohužel, smůla mě provázela v závodě Superstock 600, kdy mě v první zatáčce po startu do zadního kola narazila padající motorka Rakušana Schrammela a byl jsem katapultován mimo motocykl. Oddechl jsem si, když jsem viděl, že se nic nestalo mé levé noze, ve které mám stále titanový šroub.

 

Závod Supersportů byl o poznání lepší. Po solidním startu jsem se držel ve skupině bojující o sedmé místo. V závěru závodu jsem předjel Jirku Fejtu a dojel jsem devátý. Po čtyřech nedokončených závodech jsem konečně viděl šachovnicový prapor! Příští týden budu startovat v Mostě na mistrovství Evropy supersportů. Věřím, že moje výkonnost po zranění bude mít vzestupnou tendenci a budu dobře připraven na brněnský závod evropských superstocků.

 


 
 
Fotogalerie:   Kuba Smrž testuje Ducati z MotoGP 2005

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose