www.car.cz
 

Pivo vhodné pro letní pitný režim
     5.7.2007 18:40 - tisková zpráva


Radegast Birell - vhodný nápoj pro letní pitný režim

 

Praha, 28. června 2007 – Nejprodávanější české nealkoholické pivo Radegast Birell zaznamenalo v letošním teplém jaru a na začátku léta opět zvýšenou oblibu.  V  uplynulém finančním roce (březen 2006 – duben 2007) přitom  jeho prodej vzrostl o  48 %. 

 

Čím dál významněji se na tom podílí prodej čepovaného Radegastu Birell, který nabízí již několik stovek restaurací. Velká poptávka po čepovaném Birellu je také v motorestech - řidiči už si totiž zvykli, že nejvhodnějším letním osvěžením na cesty je právě toto pivo, které odborníci označují za přírodní iontový nápoj.

Při zvýšené námaze a především v letním období je nutné dodržovat pitný režim. Řidiči na to bohužel na svých dlouhých cestách často zapomínají. Během běžného dne bychom měli vypít 2 – 3 litry tekutin, v letních měsících a při zvýšené námaze to mohou být až 4 litry za den. Jako nejvhodnější osvěžení se jeví tekutiny obsahující dostatečné množství iontů, minerálních látek a vitaminů. A přesně takové je nealkoholické pivo – obsahuje totiž sacharidy, bílkoviny, vitaminy (především skupiny B) a další minerální látky jako draslík, sodík, vápník, hořčík atd.

Nealkoholické pivo je ve své podstatě přírodní iontový nápoj – obsahuje potřebné látky jako běžné iontové nápoje, ale na rozdíl od nich vzniká přirozenou cestou bez přispění chemie. Nealkoholické pivo zároveň poskytuje „rychlé kalorie“ vhodné pro sportovce a při zvýšené tělesné námaze. Pivo umožňuje účinnou látkovou přeměnu a je důležitým zdrojem vitamínů, to nealkoholické navíc nezatěžuje tělo alkoholem.

Nejpopulárnějším z kategorie nealkoholických piv v České republice je Radegast Birell. Jak prokázala studie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, ani po čtyřech vypitých třetinkových lahvích Radegastu Birell nebyl při následné kontrole zaznamenán krevní ani dechovou zkouškou žádný alkohol. Znamená to, že je tento nápoj vhodný pro všechny příznivce piva, kteří se vydávají na cesty.

Nealkoholické pivo osvěží a dodá potřebné prospěšné látky, zároveň ale neovlivní  soustředěnost konzumentů. Důkazem je i to, že v mnoha firmách je Radegast Birell vedený jako tzv. ochranný nápoj, tedy nápoj, který musí zaměstnavatel ze zákona zajistit svým zaměstnancům,“ říká marketingový manažer značky Karel Kraus.

Radegast Birell se svým konzumentům snaží maximálně vyjít vstříc. Pro ty, kterým již delší dobu chybělo výhodné balení nealkoholického piva, uvedl v květnu letošního roku multibalení s osmi půllitrovými lahvemi. Zároveň probíhala v květnu osvětová kampaň, při které Radegast Birell varoval řidiče v programech 17 regionálních rádií, aby nepili za volantem. Na tuto kampaň navazují „Birell hlídky“, které budou od 20. června do 18. července v ulicích mnoha českých měst rozdávat chlazené plechovky a upozorňovat řidiče, že alkohol za volant nepatří.

Toto nebezpečí hrozí ale také cyklistům. Proto i na ně Birell apeluje a podporuje jejich bezpečnost – například je partnerem závodu Cyklo Patria Direkt Jizerská 50 a provozuje čtyři cyklostezky na severní Moravě.

 

Alexej Bechtin, tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje,

Anna Balíčková, AMI Communications, 

 

§         Radegast Birell je jediným nealkoholickým pivem v portfoliu Plzeňského Prazdroje
a zároveň nejprodávanějším českým nealkoholickým pivem.

§         Radegastu Birell se ročně vyrobí přes 200 tisíc hektolitrů, na trhu to představuje
66% podíl v segmentu nealkoholický piv. Exportován je také na Slovensko.

§         S celkovým prodejem 10,7 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2006 a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem  českého piva.

 

PR

 

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o Radegastu Birell,
ale báli jste se zeptat

Nejoblíbenější české nealkoholické pivo odpovídá na nejčastější otázky svých konzumentů

 

1.       Jak je možné, že Radegast Birell chutná jinak než ostatní nealkoholická piva?

Radegast Birell je jediným českým nealkoholickým pivem, které se vyrábí unikátní metodou za použití speciálních kvasinek. Díky tomu může být zachován klasický postup výroby piva a Radegast Birell si tak uchovává „pivní“ chuť.

2.       V jakých obalech je Radegast Birell nabízen?

Radegast Birell před nedávnem rozšířil své portfolio obalů a tak se může pochlubit, že jich má ze všech nealkoholický piv nejvíce. V současné době je nabízen v třetinkových a půllitrových vratných lahvích, třetinkových plechovkách a sudech o objemu 15 a 30 litrů. Zároveň nabízí jako jediné nealkoholické pivo klasický multipack s osmi půllitrovými lahvemi.

3.       Kde všude si mohu dát čepovaný Radegast Birell?

Čepovaný Radegast Birell si získává stále větší popularitu mezi konzumenty, proto i míst, kde ho čepují, stále přibývá. V současné době nabízí čepovaný Radegast Birell několik set provozoven v celé České republice. Seznam vybraných provozoven najdete na www.birell.cz.

4.       Na obalu jsem si přečetl, že Radegast Birell obsahuje alkohol, jedná se tedy o nealkoholické pivo nebo ne?

Radegast Birell opravdu obsahuje minimální množství alkoholu (maximálně 0,49 %). Toto množství je ale tak malé, že na lidský organismus nemá takřka žádný vliv. Proto je nejen v České republice za nealkoholické pivo považováno každé, které má méně než 0,5 % alkoholu.

5.       Mohu si dát Radegast Birell před tím, než usednu za volant?

Radegast Birell je nealkoholické pivo, které je vhodné i pro řidiče a cyklisty. Lékařská studie prokázala, že po vypití 4 třetinkových Radegastů Birell v rozmezí 15-20 minut vám dechová ani krevní zkouška alkohol neprokáže. Radegast Birell má sice pravou pivní chuť, na vaši soustředěnost však vliv nemá.

6.       Můžu pít Radegast Birell, když držím dietu? Kolik má kalorií?

Radegast Birell obsahuje o polovinu méně kalorií oproti alkoholickým pivům. Zároveň vám však dodá stejné minerální látky a vitamíny jako každé alkoholické pivo a ještě vám zachová čistou hlavu, například při sportu. V půllitru Radegastu Birell je okolo 350 kJ (tzn. asi 95 kcal). Pro srovnání – většina limonád a sladkých nápojů obsahuje okolo 750 kJ na půllitr.

7.       Je Radegast Birell bezlepkový?

Radegast Birell obsahuje přibližně 0,25 mg lepku ve 100 ml. Za bezlepkovou je přitom považována každá potravina, která obsahuje méně než 10 mg lepku ve 100 ml. Z tohoto pohledu je bezlepkové každé pivo, včetně Radegastu Birell. Přesto doporučujeme, abyste se o jeho konzumaci poradili se svým lékařem.

8.       Rád bych si dal Radegast Birell v práci, ale nevím, jestli to není zakázané?

Radegast Birell patří do kategorie nealkoholických piv, můžete si ho tedy bez obav na pracovišti dát. Některé firmy dokonce podporují své zaměstnance v konzumaci nealko piv a přísun Radegastu Birell jim zajišťují po celou pracovní dobu (jedná se např. o společnosti Třinecké železárny, Bosch a další).

9.       Rád bych si pivo k obědu dal, ale nebudu se po něm cítit ospalý?

Toho se opravdu nemusíte bát! Radegast Birell totiž obsahuje minimální množství alkoholu a ospalost způsobuje právě přítomnost alkoholu v nápojích. Po Radegastu Birell budete mít čistou mysl a budete skvěle osvěženi.

10.   Můžete mi poradit, jak Radegast Birell co nejlépe naservírovat?

Z hlediska vhodné teploty podávání se Radegast Birell nijak výrazně neliší od ostatních piv. Doporučujeme ho tedy podávat řádně vychlazený, ideálně na teplotu 7°C.

 

 Přejeme vám, abyste si naše nealkoholické pivo Radegast Birell

skvěle vychutnali a udrželi si co nejdéle čistou hlavu!

omega replica watches
 
 
Fotogalerie:   Rallye Sprint Kopná © P.Douša

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose