www.car.cz
 

Podvalský a Stross zažili v Tišnově pěkný výkon i krizi
     6.7.2007 12:06 - tisková zpráva


Velmi pěkným výkonem se na Eurostroj Rally Tišnov prezentovala posádka Antonín Podvalský – Jiří Stross. O umístění na stupních vítězů ve třídě N2 je připravil až výlet do pole na páté z devíti rychlostních zkoušek.

 

Přestože chebský pilot Tonda Podvalský absolvoval na jihu Moravy svoji teprve třetí soutěž, na trati si rozhodně nepočínal jako nováček. Svým výkonem dokázal, že druhé místo ve třídě N2 z Lužických hor nebylo náhodné. Na jižní Moravu se spolu s navigátorem Jirkou Strossem vydali ve čtvrtek odpoledne.

 

„První erzetu jsme ve čtvrtek stihli projet dvakrát, další dvě jsme si pouze napsali. Zbytek jsme si nechali na pátek. Velmi příjemným zážitkem byla společná večeře s kamarády a soupeři. Dorazili Honza Šlehofer, Zbyněk Soběhart, Honza Jinderle, Honza Jakubec, Jirka Hladík a Macina Dolečková.

 

Prostě skvělá sestava. Během pátečních seznamovacích jízd už nám tak veselo nebylo. Při třetím průjezdu řikonínské vložky jsme na šotolině utrhli kryt motoru našeho tréninkového vozu, praskla olejová vana a začal lehce unikat olej. V servisu tak bylo o práci postaráno už před startem. Vše vyřešil tekutý kov,“ popsal Jirka předstartovní zážitky.

 

Na první rychlostní zkoušce dosáhli Tonda s Jirkou třetího nejrychlejšího času v početně obsazené třídě N2 za Jiřím Hladíkem a Tomášem Markem. Pódiové umístění drželi až do páté rychlostní zkoušky. Zde se nevyvarovali chyby v podobě výletu mimo trať. Ten je stál ztrátu zhruba minutu a půl a znamenal konec nadějí na stupně vítězů.

 

„Až do krize na páté erzetě vše fungovalo perfektně. V osudném místě se na uskákaném sjezdu odporoučela honda pozadu ven ze silnice na mez a na pole. Naštěstí se autu nic nestalo a díky pomoci diváků jsme mohli, byť s časovou ztrátou, pokračovat. Chtěl bych tímto moc poděkovat všem, kteří nám pomohli,“ popisuje Jirka horké chvilky.

 

Talentovaní mladíci se nevzdali. Vybojovali čtyři body za šesté místo a spravili si chuť nejrychlejším časem na závěrečné vložce.

 

„V šesté erzetě byl Tonda po výletu mimo trať ještě trochu nesvůj. V servisu nám mechanici dali tlumiče HP, protože na proflexu začala téct hadice. Auto fungovalo skvěle a tak jsme do toho šli opět naplno. Potěšil nás nejrychlejší čas ve třídě na závěrečné erzetě.

 

Tišnov nám přinesl mnoho zkušeností a radosti ze závodění. Už se moc těšíme na Kopnou,“ zakončil své povídání Jiří Stross.

 

 

Vlastimil Resl

Motorsport-review.cz

 

Tisková informace posádky Antonín Podvalský – Jiří Stross


 
 
Fotogalerie:   Rallye Sprint Kopná © P.Douša

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose