www.car.cz
 

Úspěšná šňůra Luby Minaříka pokračuje
     6.7.2007 12:09 - tisková zpráva


Úspěšná šňůra pokračuje

Dvě velmi náročné soutěže, konající se v těsném sledu za sebou, čekaly v první půli června soutěžního jezdce Lubomíra Minaříka. Pilot z Podkopné Lhoty na Zlínsku se zúčastnil dalšího pokračování Mistrovství ČR ve sprintrally v Tišnově, kde vystoupal v hodnocení své skupiny na stupínek nejvyšší a upevnil si vedení v tabulce. Na velké oslavy mu ale nezbýval čas.

Již o týden později měl totiž stanout na startu jednoho z naších nejvýznamnějších automobilových podniků – Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi. I přes menší zdravotní potíže dokázal dobře zabodovat také zde a prodloužil pozoruhodnou šňůru v počtu dojetých závodů, která jeho spolupráci s plzeňskou stájí Roto provází. Úspěšnost spojení Minařík – Punto je letos stoprocentní, což po loňských nevalných výsledcích tohoto vozu působí jako jedno z nejpříjemnějších překvapení letošní sezóny.

Tišnovská Eurostroj rally byla pro Luboše Minaříka bezproblémovým závodem. Krásné tratě, příjemné prostředí, spousta přátel, kteří naplno fandili a projevovali svou podporu – to byly skvělé podmínky, jež Lubovi Minaříkovi i jeho spolujezdci Viktoru Semelovi dopomohly k podání výborného výkonu a zisku skvělého výsledku. Třebaže to na rychlé trati neměli v souboji se silnými vozy skupiny N vůbec lehké, vybojovali nečekané šesté místo absolutně a na slavnostní vyhlášení si přišli pro poháry za vítězství ve skupině A, kde byli nejrychlejší od startu až do cíle. „Tišnov byl super. Máme velkou radost, že se nám podařilo zajet takový výsledek na tratích, co pořádají naši přátelé, a na závodě co nese název firmy našeho hlavního sponzora Eddyho Schlagera. Jsme rádi, že mu můžeme za jeho obrovskou podporu poděkovat zajetím skvělého výsledku,“ neskrýval spokojenost Luba, který vodil po trati jedinou dvoukolku, jež se dokázala do dění na špici výrazněji zamíchat.

Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi je na české poměry mimořádně náročnou soutěží, kterou tvoří velmi dlouhé rychlostní zkoušky na obtížných úsecích. Jen málokdy klesne délka testu pod dvacet kilometrů, což náročnost této populární rally dokonale vystihuje. Pro Lubu měla být Bohemka hlavně cennou zkušeností, ale už před startem mu výrazně ztížily život nečekané zdravotní potíže.

„Soutěž pro mě neprobíhala podle představ, protože v tréninku jsem dostal horečky, takže volný čas po trénování jsem propotil v posteli. Nastal pátek a tím i start soutěže na prologu v Sosnové. Řekl jsem si, že zkusíme prolog, uvidím, jak mi bude a rozhodneme, zda budeme pokračovat dál. Teploty naštěstí malinko povolily a v sobotu ráno jsem se cítil líp. Tak jsem se rozhodl pokračovat,“ popsal předstartovní komplikace pilot. Sobotní ráno začalo na Lubově oblíbeném klouzavém povrchu, což se ihned projevilo na dosahovaných časech. Po první servisní přestávce patřilo posádce týmu Roto Plzeň výtečné dvanácté místo celkově, podpořené průběžnou třetí příčkou mezi „áčky“.

Bohužel, s osychající tratí zaznamenalo modré Punto menší pokles ve výsledcích a Luba Minařík, startující se zkušeným Jaroslavem Novákem na sedadle spolujezdce, musel vyklidit třetí místo v hodnocení skupiny. „Ráno nás čekalo deštivé počasí, které nám vyhovuje, a odstartovali jsme na mokrých pneu, což se ukázalo jako dobrá volba. Druhá runda už se jela na slicku. Bohužel jsem na RZ Smržovka prošlápl brzdový pedál a potom jsem si brzdu neustále zkoušel, zda brzdí, a tím pádem jsem brzdy úplně přehrál a do cíle jsem brzdil jen na ruční brzdu. Následovala další RZ – Sychrov, která měřila 28 km. Brzdy nám sice na přejezdu zchládly, ale v polovině RZ jsme měli brzdový pedál opět na podlaze, takže jsme ztratili opět nějaký čas.

Nastal servis, kde mechanici vyměnili brzdovou kapalinu. Brzdy fungovaly líp, ale asi odešel hlavní brzdový válec, protože brzdový pedál nebyl stoprocentní,“ líčil sobotní trable Luboš Minařík. Neděle již proběhla v poklidu. Lubu s Jardou nezastavil v cestě za pěkným výsledkem ani veleobtížný Návarov, který je se svými čtyřicíti kilometry nejdelší rychlostní zkouškou v naší zemi. Do cíle si dojeli pro slušné jedenácté místo absolutně, okořeněné o pomyslnou bramborovou medaili ve skupině A i třídě A6.

„Mezi Tišnovem a Bohemkou byl jen jeden týden pauzy, takže poděkování patří celému Roto týmu, který stihl připravit fiata včas. Rally Bohemia jsem absolvoval poprvé a v tréninku jsem zjistil, že jsou zde ty nejhezčí RZ, na kterých jsem kdy startoval. Byla to opravdu náročná soutěž,“ uzavřel hodnocení letošní Bohemky 27letý jezdec. 

Na valašského pilota, který letos ze sedmi startů sedmkrát dojel do cíle, nyní čeká jeho srdeční záležitost – start na domácím Rallysprintu Kopná, kde se objeví s Viktorem Semelou po boku. Jelikož jsou tratě této populární soutěže jako šité na míru malým a hbitým S-šestnáctkám, sahají ambice domácí posádky opravdu vysoko. Nám nezbývá, než mladé dvojici, která odstartuje se startovním číslem 11, na trati držet palce.


Jiří Dokulil, ftr-media

 

Tisková informace týmu Luboše Minaříka


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 15.6.2007 Autodrom Sosnová

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose