www.car.cz
 

Po sportovním zklamání Jana Jelínka na Kopné životní radost
     6.7.2007 12:25 - tisková zpráva


S nemalými ambicemi se vydávala na trať domácího Impromat Rallysprintu Kopná posádka Pospa Rally Teamu Jan Jelínek – Miroslav Kotěna. Ty bohužel zůstaly nenaplněny, po menším výletu mimo trať již bylo mitsubishi nepojízdné. Přesto Jelínek neměl důvod o víkendu smutnit. Hned den po sportovním zklamání přišla velká životní radost v podobě narození dcery.  

Na Rallysprintu Kopná chtěl Jelínek jednoznačně uspět. Motivovalo jej k tomu nejen domácí prostředí, ale i nadějné postavení v tabulce rallysprintů. „Je tady hodně velká konkurence, ale jak v předcházejících závodech, tak i loni jsme dokázali, že bychom zde měli být velmi rychlí. Věřím si nejhůře na páté místo v absolutním pořadí,“ prozradil před startem zlínský jezdec. Roli spolufavorita také začal hned od prvních kilometrů naplňovat. Rozjížděl se šestým časem absolutně a třetím v produkčních vozech.

 Mimořádně náročné spojení tradičních RZ Májová a Podhoran mu však vyšlo na výbornou a Jelínek se posunul na medailové příčky v absolutním pořadí. RZ3 byla notoricky známá Raková, která nebyla natolik jezdecky náročná jako předcházející dva úseky. Přesto právě ona rozhodla, že Jelínek si z Kopné body nepřiveze.

„V jedné zatáčce jsem se dostatečně nesoustředil a přeslechnul jsem rozpis. Do levé tři čtyři jsem najel jako do levé jedna a dostali jsme se ven z cesty. V rychlosti jsme přerazili malé stromky a pokračovali dále. Bohužel se po další jízdě ukázalo, že vůz je tímto výletem poškozen. Nejprve odešlo turbo, poté se zastavil i motor. Příčinou byl vyteklý olej z chladiče.

Z malé prekérní situace tak jsou celkem dost značné škody. Přesto věřím, že se nám podaří sehnat nový motor a bojovat v Pačejově opět o body,“ shrnul jezdec.


      
             tisková zpráva
  -Vicky- Media Productions 


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná 07 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose