www.car.cz
 

Brněnský veletrh Autotec oslaví letos desáté výročí
     tisková zpráva


AUTOTEC SLAVÍ DESÁTÉ VÝROČÍ

Letošní ročník mezinárodního veletrhu Autotec je jubilejní. Slaví 10. výročí. Než tento veletrh dospěl k současné podobě s vysokou prestiží a přesně vyprofilovanou skupinou návštěvníků i vystavovatelů, prodělal zajímavý vývoj.

První ročník Autotecu se konal v roce 1992 v Brně jako ucelená přehlídka automobilového průmyslu, tematicky obsahující i oblast osobních automobilů. V roce 1993 se Brněnské veletrhy aktivně podílely na pořádání pražského Autosalonu, zároveň proběhl v Brně druhý ročník Autotecu. O rok později se v moravské metropoli konal třetí ročník.

Zlomovým rokem ve vývoji automobilových výstav v České republice byl rok 1995, kdy poprvé v Brně proběhl Autosalon, veletrh osobních automobilů a příslušné servisní a garážové techniky, současně s Autotecem, veletrhem užitkových a nákladních automobilů. V následujícím roce bylo rozhodnuto, že společně bude Autotec s Autosalonem probíhat pouze v lichých letech. Tak tomu nakonec bylo jen v roce 1997. Následně padlo definitivní rozhodnutí, že každá výstava bude probíhat samostatně.

V roce 1998 tedy vznikla současná tvář Autotecu. Oba veletrhy se obsahově vymezily a dnes pokrývají naprostou většinu produktů z automobilové branže, opravárenské techniky a služeb motoristům. Oba veletrhy se také v posledních pěti letech výrazně identifikují se svojí skupinou návštěvníků. Autotec se zaměřuje více na odborného návštěvníka z oblasti autoprůmyslu a nákladní dopravy, Autosalon je spíše pro běžného spotřebitele, provozovatele osobního automobilu.

„Tyto veletrhy si za svou dobu existence vybudovaly ve střední Evropě dobrou pověst i uznání profesionálů. Nechceme zklamat naše vystavovatele či návštěvníky a proto v nejbližších letech neuvažujeme ani o výrazné změně koncepce, ani o jakémkoli posunu termínu konání akcí. I nadále se budou konat druhý týden v červnu,“ potvrdil Ing. Radek Pažout, obchodní ředitel a.s. Veletrhy Brno.

1992 – 1. AUTOTEC
1993 – 2. AUTOTEC
1993 – AUTOSALON, Praha – Brněnské veletrhy byly spolupořadateli
1994 – 3. AUTOTEC
1995 – 4. AUTOTEC a AUTOSALON – od tohoto roku probíhaly v Brně obě výstavy současně
1996 – 5. AUTOTEC a AUTOSALON
1997 – 6. AUTOTEC a AUTOSALON
1998 – 7. AUTOTEC – začalo pravidelné střídání obou výstav v sudých a lichých letech
1999 – AUTOSALON
2000 – 8. AUTOTEC
2002 – 9. AUTOTEC
2004 – 10. jubilejní ročník AUTOTEC


Tisková informace
květen 2004
Manažer PR a reklamy: Jarmila Vavrušová

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose