www.car.cz
 

Premiérové Evropské podium Brňana Michala Filly na ME v Mostě
     10.7.2007 23:36 - tisková zpráva


Třetím dílem Mistrovství Evropy se stal o uplynulém víkendu český Most. Michal Filla zde nastupoval jako šestý muž průběžného pořadí s cílem zajet co nejlepší závod, získat další zkušenosti a hlavně další body do klasifikace ME. V tréninku se Michal poprvé probojoval do první řady a startoval ze 4.pozice.

 

Závod byl velký souboj s týmovým kolegou Radkem Rousem a vítězem z Italské Vallelungy Danilem Marranconem, který Michal okořenil nejrychlejším kolem závodu. Poslední čtyři kola se Michal usadil na prvním místě, ale v posledním kole chyboval, musel mimo trať a nakonec dojel na třetí pozici. Závod pak vyhrál první muž tréninků Radomil Rous a druhý byl Marrancone.

 

Michal Filla: „V tréninku jsem z mé jízdy neměl moc dobrý pocit, ale stejně jsem se dokázal protlačit do první řady. To bylo pro závod velmi dobré. Závod na 21kol byl docela dlouhý, ale opravdu pěkný a myslím, že se divákům musel hodně líbit. Od poloviny závodu jsem měl docela velké problémy se zadní pneumatikou, ale určitě jsem v tom nebyl sám. Počkal jsem proto na závěr závodu a zkusil si získat alespoň malý náskok do posledního kola.

 

Bohužel jsem v posledním kole chyboval v první zatáčce a dostal se přede mě Radek Rous. Zkusil jsem vedení získat zpět, ale při předjíždění jsme o sebe s Radkem zavadili, já se otočil, jestli je Radek v pořádku a byl následně dlouhý na brzdy do další zatáčky. Je to velká škoda, ale na druhou stranu je to mé první podium v ME Supersportů. Tak myslím není důvod být zklamaný.

 

Radek Rous jel moc pěkně a k vítězství mu musím pogratulovat. Celý tým měl jistě velkou radost a já bych mu chtěl poděkovat za perfektně připravený stroj.

 

Reportáž z tohoto závodu bude vysílat Česká televize na programu ČT4 –Sport v úterý v pořadu Svět motorů. Další reportáž bude v pořadu 102oktanů.

 

Fotografie si můžete prohlédnout v Multimédiích na týmových stránkách www.fillaracing.com.

 

Výsledky: 1.Rous, 2. Marrancone, 3. Filla, 4. Tarrizo, 5.Bittman

Celové pořadí ME po třech závodech:

1.Marrancone 54bodů, 2.Rous 49b., 3.Tarizzo 48b. 4. Filla 36b. 5.Valjan 23b.

 

 

Vladimír Novotný


 
 
Fotogalerie:   Mistrovství Evropy motocyklů v Mostě, foto: Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose