www.car.cz
 

Dan Suchý letos po dvou závodech na okruzích. S Cliem i s BMW
     Pavel Jelínek


Tento jednačtyřicetiletý pilot a otec dvou dětí, jenž ještě v loňském roce vodil po okruzích BMW teamu Matrix Motorsport, letos přesedlal do jiných vozů.

Poprvé letos se představil na Jarní ceně Brna, kde pilotoval krásný Renault Clio V6 brněnské stáje Pfeiffer Motorsport. Již v tréninku naznačil Dan šance tohoto vozu a zajel celkově 12. čas, a to je v konkurenci silných strojů BMW a Seatu Leon skvělý výsledek.   Pak ovšem následoval  průtrž mračen v závěru  tréninku, která se podepsala  i na nefunkčnosti  elektroniky  tohoto  vozu. Tým jej dolaďoval  až  do samotného startu a málokdo již věřil, že  se  vůz vůbec rozjede, ale povedlo  se.

Ve vytrvalostním závodě se Suchý střídal s dalším Brňanem Hynkem Charousem. Bohužel při prvním vytrvalostním závodě sezóny nefungovala technika, jak měla. Po hodině závodu figurovali ještě na 32. místě celkově, ale v 51. kole nakonec Charous nechal vůz v kačírku. Navíc  Clio poškodil a  po několika  dalších kolech  musel  tým odstoupit .

Poněkud úspěšnější představení zvládl Dan při druhém podniku MMČR na okruzích v Mostě o minulém víkendu. Tam ovšem již startoval pod taktovkou teamu Auto Racing Bratislava s pěkným vozem BMW M3.

V závodě vytrvalostním zajel spolu s Juro Konopkou ze slovenska celkové 4. místo, hned za Charouzovým Mercedesem a dvěma vozy Porsche. Byl to pro Dana vynikající závod. V nedělním v nádherném sprint závodě předváděl Dan Suchý vynikající souboj s Porschem Rudolfa Machánka a BMW Štefana Rosiny.

Dan v tomto závodě obsadil skvělé, celkově 6. místo, když v závěru závodu poodjel BMW Štefana Rosiny. Ve třídě nad 2000ccm si dojel taktéž pro místo šesté z jedenácti vozů na startovním roštu. V divizi 4 se sešla v Brně i Mostě vynikající konkurence, startovaly hned čtyři vozy Porsche. A když přidáme ještě Audi A4 a Seat Leon, zjistíme jakého to dosáhl Dan kvalitního výsledku.

Uvidíme s jakým vozem se představí při červnových závodech na mosteckém autodromu, ale věříme, že si opět povede stejně úspěšně jako v Mostě a bude pravidelně sbírat body do republikového šampionátu divize 4.

VlRož + PJ


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose