www.car.cz
 

Pestrá nabídka prázdninového čísla časopisu RALLY
     16.7.2007 14:49 - tisková zpráva


Rally Bohemia - Krásné duely šampionů Až nedělní průjezdy čtyřicetikilometrovou rychlostní zkouškou vedoucí přes Návarovské údolí definitivně rozhodly neuvěřitelně vyrovnané duely nejen o absolutní vítězství ve XXXIV. Rally Bohemia, ale také o prvenství v rámci skupiny A či třídy N2.

Denis Giraudet - Spolujezdecká legenda na Bohemii V ústraní české premiéry vozu specifikace S2000 s Eyvindem Brynildsenem za volantem se po boku talentovaného Nora prezentoval velezkušený francouzský spolujezdec Denis Giraudet. Jednomu z nejznámějších světových spolujezdců a vítězi šesti závodů MS však nebylo souzeno cíl soutěže spatřit.

Jan Votava – Úspěšný záskok zhatil defekt Jan Votava (nar. 31. října 1971) si po devíti letech spolupráce s navigátorem Františkem Synáčem zvykal při Rally Bohemia 2007 na nového "mitfáru". Přesto společně se Zuzanou Chvojkovou patřil k největším hrdinům letošního ročníku mladoboleslavské soutěže. Až do poslední zkoušky se držel těsně za dominantní trojicí Kresta, Pech, Prokop. Defekt v posledním měřeném úseku však připravil Votavu o životní výsledek i ojedinělou šanci na zisk poháru pro smíšené posádky. Několik dnů po soutěži jsme s odstupem ohlédli za Bohemkou i za dosavadním průběhem sezony, která pro plzeňského jezdce znamenala přestup do kokpitu Mitsubishi Lancer Evo IX.

Vojtěch Štajf - Bohemka se Subaru? 100% úspěch! Pražský jezdec a úřadující vicemistr České republiky v automobilových soutěžích Vojtěch Štajf letos absolvoval svou třináctou Rallye Bohemia. Pro mnoho lidí nešťastné číslo dokázal letos jezdec týmu Subaru ČR přetavit ve slušnou čtvrtou příčku celkově a bronzové umístění ve skupině produkčních vozů. U příležitosti třináctého startu v soutěži, kterou sám jezdec označuje za svou nejoblíbenější, jsme jej požádali o rozhovor na téma "Bohemka".

Pozvánka Horácká Rally - Horácká (ne)tradičně Loňské změny v kalendáři domácího šampionátu se nejvíce dotknuly pořadatelů Horácké rally v Třebíči. Soutěž, která v minulosti tradičně uzavírala domácí seriál se letos pojede již v polovině července, mezi dvěmi nejvýznamnějšími domácími závody - Bohemií a Barumkou. Před startem soutěže jsme položili otázky předsedovi pořádajícího AK elektrárna Dukovany Miloši Morávkovi.
Součástí oficiální mapy a harmonogram soutěže

Pozvánka Rally Pelhřimov
Rally Pelhřimov se vrací ke svým kořenům Již počtvrté se rozezní na Pelhřimovsku a okolí ostrý zvuk soutěžních vozů. IV. CEBIA Rally Pelhřimov se uskuteční v termínu 3. - 4. srpna 2007 jako součást mediasport.cz mistrovství republiky v rally 2007, mistrovství republiky v rally historických automobilů 2007, Trofej Zóny střední Evropy v rally historických automobilů 2007 a volný zónový podnik. Pelhřimovská soutěž se opět pojede jako Memoriál Tomáše Vojtěcha.

Eurostroj Rally Tišnov - Tišnovská sauna Tropické teploty, rekordní počet startujících, ale také poněkud roztahaná trať a množství plánovaných i neplánovaných přestávek charakterizovaly tišnovský sprint. Celodenní program unavil diváky, startující posádky i jejich techniku. Dalšímu sólu Trněného Octavie WRC sekundovaly podle očekávání lancery Zdeňka Vlčka a Jana Jelínka.

Rallysprint Kopná - Valašská “mela” Impromat Rallysprint Kopná letos ještě podtrhl svou pověst nejtěžší soutěže sprintového mistrovství. Velká část posádek odjížděla domů s nepojízdnými auty na vozících, a ti, co dorazili do cíle, si mohli gratulovat i bez oslňujícího výsledku. Vždyť po 77,5 ostrých kilometrech dorazila na cílovou rampu pouhá polovina z 84 převzatých posádek MČR!

 Rallye Vltava – Vltava pod taktovkou Hrubého
Jedinou soutěží na území České republiky, v níž startují pouze historické automobily a servisní zastávky si posádky plánují jako za starých časů kdekoliv na přejezdu, byl o druhém červnovém víkendu již šestnáctý ročník Historic Vltava Rally. Centrem mezi jezdci vyhlášené rally, zařazené nejen do českého mistrovství historických automobilů, ale i do zóny střední Evropy, se opět staly Klatovy. Tam se soustředily jak technické přejímky, tak i slavnostní start a cíl. Většina soubojů mezi 33 soutěžními posádkami a sedmi účastníky jízdy pravidelnosti se však odehrála na tratích v okolí Sušice a Kašperských Hor.

ME + IRC Croatia INA Rally
Rajd Polski
Rally Ypres

Dlouhá historie Rajdu
Rajd Polski je horkým kandidátem na místo v kalendáři světového šampionátu v příštím roce. Stojí za připomenutí, že druhá nejstarší automobilová soutěž světa (první ročník se konal  deset let po premiérové Rallye Monte Carlo 1911) už jednou v elitním seriálu figurovala.

Rally Akropolis - Vítězné loučení focusu 06
Marcus Grönholm se spolujezdcem Timem Rautiainenem uzavřeli první polovinu letošního šampionátu druhým vítězstvím v řadě. Na Akropolis se tak tým BF Ford nejen radoval ze šedesátého vítězství historie, ale zároveň se nejlepším možným způsobem rozloučil s modelem 2006. Výrazně si "modrý ovál" polepšil i v průběžné klasifikaci značek.

Přes horizont … Marcus Grönholm o Rally Akropolis

Jari-Matti Latvala - Nástupce létajících Finů Týden po Portugalsku mu bylo 22 let a už míchá kartami na předních příčkách mistrovství světa. Cesta na výsluní světového rallysportu však nebyla v případě Jari-Matti Latvaly jednoduchá. V začátcích se mohl spolehnout nejen na svého otce a bývalého úspěšného soutěžáka Jariho, ale zejména na manažerskou duši Tima Jouhkiho. Společně začínají sklízet první ovoce.


PR


 
 
Fotogalerie:   Závody do vrchu v Chomutově foto: Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose