www.car.cz
 

Svoboda Motorsport úspěšný na dvou frontách
     17.7.2007 17:35 - tisková zpráva


Pestrý program absolvovali v červnu členové týmu Svoboda Motorsport. Vedle své domácí Historic Vltava Rallye si splnili sen a premiérově se představili i na Rally Bohemia.

 

Dva po sobě jdoucí závodní víkendy zahájily kdyňské posádky na Vltavě. Bohumír Svoboda junior a Radek Jakl se Škodou 1000 MB zde zvítězili v kategorii 1. Bohumír Svoboda senior a Josef Holý se Škodou 110 R Coupé obsadili páté místo v kategorii 3 a druhé ve třídě do 1300 ccm.

 

„Moc mě potěšilo, že jsme zvítězili v konkurenci šesti posádek. Přitom před soutěží to vůbec idylicky nevypadalo. V sobotu před závodem jsme museli na „tisícovce“ měnit nový motor s propáleným pístem za ten starý. O to větší radost ze super výsledku máme. Chtěl bych tímto vyjádřit velké uznání a poděkování mechanikům. Bez nich bychom se nemohli soutěže zúčastnit. Také tátovo páté místo má velkou váhu, pokud vezmeme v potaz, že před ním ve třídě skončila taková, esa jako Lubomír Tenkl, Zdeněk Tichý, Emil Triner a Vlastimil Kubíček,“ vrací se k Vltavě Bohumír Svoboda mladší.

 

Jedné z nejtradičnějších a nejnáročnějších soutěží, Rally Bohemia, se obě západočeské posádky zúčastnily v rámci doprovodné akce nazvané Rally Bohemia Historic Show. Historické soutěžní vozy budily obrovskou pozornost diváků. Zájem byl možná srovnatelný i s tím, jaký fanoušci věnovali soubojům v soudobých kategoriích.

 

„Bohemku jsme v rámci show nejeli na čas. Přesto se však jednalo o fantastický zážitek a zkušenost. Chtěl bych především pochválit perfektně a profesionálně připravenou trať. Zkušenosti a rallyový cit stavitelů trati Petra Pavláta a Standy Kafky byly znát. Byla to nádhera,“ nešetří chválou Bohumír Svoboda junior.

 

Další start plánují obě posádky nádherných historických škodovek na 18. srpna  při Rally Prachatice. Soutěž bude premiérově zařazena do MČR sprintrally.

 

Vlastimil Resl

Motorsport-review.cz

Tisková informace týmu Svoboda Motorsport

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa Pačejov 2007 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose