www.car.cz
 

Jak jsou na tom naši jezdci před brněnským MS superbiků ?
     17.7.2007 17:50 - tisková zpráva


Zatím největší český úspěch: Jakub Smrž v Donington Parku 8. místo ve 2. jízdě.

 

Z loňské elitní superbikové sestavy vypadl Brazilec Barros, který se po roce vrátil do mistrovství světa silničních motocyklů. Startovní listinu však výrazně posílil silničářský exmistr světa a sedminásobný brněnský vítěz Max Biaggi. Tento kontroverzní Ital vpadl do superbikového šampionátu silou uragánu, když triumfoval hned v první jízdě úvodního podniku v Kataru a druhou dokončil na druhém místě za Angličanem Toselandem.                    

 

 V následujících závodech soupeři Biaggiho poněkud přibrzdili, do bodového trháku se dostal Toseland,                  ale poslední tři jízdy před Brnem plně patřily superbikovému fenoménu Baylissovi. Bude Australanova stíhačka pokračovat i na Masarykově okruhu? Nástupem Jakuba Smrže získalo letošní mistrovství světa superbiků               i větší pozornost českých motoristických fanoušků. Přestože Smrž nemá k dispozici stroj Ducati na úrovni techniky továrních jezdců, dává o sobě na trati i výsledkově určitě vědět a v Brně se zařadí k diváckým tahákům.

 

Připomeňme také, že Smrž při svém vůbec prvním startu v prestižní mimoseriálové motocyklové čtyřiadvacetihodinovce ve francouzském Le Mans obsadil se svými týmovými kolegy skvělé sedmé  místo.

 

Mistrovství světa supersportů:

1.Kenan SOFUOGLU (Turecko, Honda) 161, 2.Fabien FORET (Francie, Kawasaki) 100, 3.Katsuaki FUJIWARA (Japonsko, Honda) 77, 4.Robbin HARMS (Dánsko, Honda) 70, 5.Anthony WEST (Austrálie, Yamaha) 66, 6.Barry VENEMAN (Nizozemí, Suzuki) 50, 7.Broc PARKES (Austrálie, Yamaha) 47, 8.Massimo ROCCOLI (Itálie, Yamaha) 46, 9.Gianluca NANNELLI (Itálie, Ducati) 43, 10.Andrew PITT (Austrálie, Honda) 40.

 

Zatím bodovalo celkem 33 jezdců.

Dosavadní počty vítězství: Sofuoglu 5, West 2, Foret 1.

 

Žádný z českých jezdců před Brnem do šampionátu nezasáhl.

Přestože o talentu v Německu žijícího Turka Sofuogla nikdo nepochybuje, k momentálnímu bodovému náskoku mu svým způsobem přispěla i zranění některých vážných konkurentů, např. Courtina a exmistra světa Charpentiera. Bude zajímavé sledovat, co s rozložením sil provedla měsíční přestávka před brněnským závodem.

 

Nebezpečný bude pro lídra průběžného pořadí především Francouz Foret na vylepšeném stroji Kawasaki. Na divokou kartu  startující Radomil Rous a Michal Filla se řadí ke špičce letošního mistrovství Evropy supersportů, nicméně v Brně pocítí handicap méně výkonných strojů.

 

Mistrovství Evropy Superstock 600:

1.Michele MAGNONI (Itálie, Yamaha) 90, 2.Maxime BERGER (Francie, Yamaha) 87, 3.Andrea ANTONELLI (Itálie, Honda) 72, 4.Roy TEN NAPEL (Nizozemí, Yamaha) 52, 5.Sylvain BARRIER (Francie, Yamaha) 46, 6.Dennis SIGLOCH (Německo, Yamaha) 40, 7.Greg BLACK (Anglie, Yamaha) 38, 8.Domenico COLUCCI (Itálie, Ducati) 38, 9.Michael SAVARY (Švýcarsko, Yamaha) 33, 10.Marco BUSSOLOTTI (Itálie, Yamaha) 32,...17.Michal ŠEMBERA (Česká republika, Honda) 10, 20.Patrik VOSTÁREK (Česká republika, Honda) 8.

Zatím bodovalo celkem  24 jezdců.

 

Dosavadní počty vítězství: Magnoni 2, Berger 2, Antonelli 1 (Závod v Silverstone byl kvůli dešti zrušen).

 

Zatím největší český úspěch: Michal Šembera v Assenu 10. místo.

Souboje mladých ambiciózních jezdců balancují na hraně rizika a jsou vděčným objektem publika. Bodové stavy před sobotním závodem na Masarykově okruhu jsou velmi těsné a stejné to bude v Brně i na trati.

 

Loni   v Brně potěšil čtvrtou příčkou náš Ondřej Ježek, letos se však hned v prvním podniku v Doningtonu nepříjemně zranil a v sobotu do seriálu vlastně poprvé zasáhne. Na domácí trati se o body pokusí také Michal Šembera   a Patrik Vostárek, kteří si v předcházejících závodech šampionátu nevedli špatně.

 

FIM Cup Superstock 1000:

1.Matteo BAIOCCO (Itálie, Yamaha) 95, 2.Mark AITCHISON (Austrálie, Suzuki) 87, 3.Niccolo CANEPA (Itálie, Ducati) 71, 4.Xavier SIMEON (Belgie, Suzuki) 71, 5.Ilario DIONISI (Suzuki) 70, 6.Claudio CORTI (Itálie, Yamaha) 64, 7.Michele PIRRO (Itálie, Yamaha) 59, 8.Didier KEYMEULEN (Belgie, Yamaha) 45, 9.Brendan ROBERTS (Austrálie, Ducati) 41, 10.Matěj SMRŽ (Česká republika, Honda) 33.

Zatím bodovalo celkem 28 jezdců.

 

Dosavadní počty vítězství: Baiocco 2, Aitchison 1, Canepa 1, Pirro 1, Roberts 1.

Zatím největší český úspěch: Matěj Smrž v Silverstone 3. místo.

Zde v podstatě platí totéž, co v případě evropského šampionátu šestistovkových superstocků. Jezdci FIM Cupu Superstock 1000 jsou však přece jen už zkušenější a svými výsledky by rádi na sebe upozornili šéfy stájí mistrovství světa superbiků či supersportů. Náš Matěj Smrž se už blýskl několika výtečnými výsledky, „píše“ zejména jeho třetí příčka v Silverstone.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Momentky z superkrosu v Litovli od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose