www.car.cz
 

GM získá 50% podíl ve firmě VM Motori
     17.7.2007 22:54 - tisková zpráva


Nová investice dále posílí pozici GM v oblasti výroby vznětových motorů

Představitelé koncernu General Motors Corp. dnes oznámili, že dosáhli dohody s firmou Penske Corporation na vytvoření společného podniku, díky čemuž GM získá 50-procentní podíl ve firmě VM Motori S.p.A. VM Motori je renomovaným návrhářem a výrobcem vznětových agregátů se sídlem v italském Centu.

Oznámená akvizice GM navazuje na stávající vztahy s VM Motori, výborné renomé společnosti GM Powertrain Europe se sídlem v italském Turínu a těsné vazby s firmou Isuzu. 

„Vznětové motory mají v globální strategii vývoje pohonných jednotek koncernu GM velmi významné místo,“ říká Tom Stephens, vicepresident GM Global Powertrain and Quality. „I do budoucna budeme využívat zkušenostech našich expertů a specialistů našich technologických partnerů. Díky tomu budeme schopni vyvíjet nejlepší pohonné jednotky světa.“

Na jarním autosalonu v Ženevě koncern GM oznámil, že spolu s firmou VM Motori vyvine nový turbodiesel 2.9 V6, který se objeví pod kapotou modelu Cadillac CTS, jež bude na evropský trh uveden v roce 2009. GM Powertrain Europe se zaměřuje na vývoj a zavádění nejmodernějších technologií, jako je například systém řízení spalovacího procesu „closed-loop“.

Vyspělé technologie a precizní kalibrace pohonných jednotek se odráží v jejich nadprůměrných výkonových parametrech a ekologické přijatelnosti. Firma VM Motori, která je v rámci společného vývoje odpovědná za přípravu mechanických komponentů, konstrukci a testování nového agregátu, počítá s tím, že motor 2.9 V6 se bude vyrábět v jejím závodě v italském Centu. 

Penske Corporation, sídlící v Bloomfieldu, stát Michigan, USA, se specializuje na přepravní služby, které zahrnují i prodej a servis automobilů, leasing nákladních vozů, logistické řízení dodavatelských řetězců, výrobu dílů a příslušenství. Velmi známé je i sportovní angažmá společnosti Penske.

Firma VM Motori, založená v roce 1947, se specializuje na vývoj a výrobu motorů pro nejrůznější použití, včetně pohonu užitkových automobilů.    

V současné době GM nabízí po celém světě 17 vznětových verzí ve 45 modelových řadách. GM prodává ročně více než jeden milion vznětových motorů, přičemž nabídka sahá od čtyřválce 1.3 CDTI pro modely Opel Agila a Corsa, až po vznětový osmiválec 6.6 V8 Duramax, který pohání velké americké vany, pick-upy a nákladní vozy střední tonáže.


PR


 
 
Fotogalerie:   Závody do vrchu v Chomutově foto: Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose