www.car.cz
 

Přepíše Bösiger s Buggyrou statistiky?
     19.7.2007 11:39 - tisková zpráva


Pouze sedmi jezdcům na speciálech čtyř značek se podařilo zvítězit v letech 2005 – 2007 v pohárovém závodě mistrovství Evropy tahačů. Vede suverénně dvojnásobný šampión starého kontinentu Antonio Albacete (MAN), který triumfoval v sedmnácti závodech.
 
Na dalších místech se seřadila hned trojice jezdců, jejichž minulost či přítomnost je spjata s Buggyrou. Na druhém místě se drží Gerd Körber (MAN), který na Buggyře nastřádal v průběhu uplynulých dvou sezón devět vítězství. Na třetí pozici se posunul nejúspěšnější český trucker současnosti David Vršecký (Buggyra) se sedmi poháry za první místo.
 
Letos navíc David na Nürburgringu prolomil tradici maximálního počtu dvou vítězství v jedné sezóně. Za svým stájovým kolegou je již Markus Bösiger (Buggyra), který vyhrál šest pohárových závodů. Z toho však pět v právě probíhající sezóně.
 
Švýcarský trucker je kromě toho jediným jezdcem, kterému se podařilo vyhrát pohárový závod třídy Race Truck na speciálech dvou značek. V roce 2005 totiž zvítězil v Misanu s vozem MAN. Čtyřikrát dovedl svůj Mercedes do cíle na prvním místě Jochen Hahn. Jednou se pak z umístění na stupni nejvyšším radovali Markus Oestreich (Mercedes), Egon Allgäuer (MAN) a Frankie Vojtíšek (Renault).

Co se vítězství v jedné sezóně týče, kraluje s osmi zářezy z roku 2005 opět Antonio Albacete. Körber vyhrál ve stejném roce šestkrát, na třetím místě je s letošními pěti triumfy Bösiger. Vzhledem k tomu, že do konce šampionátu zbývá ještě osm pohárových závodů, je vysoce pravděpodobné, že právě Markus bude letos přepisovat truckové statistiky.
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Tatry Lopraisova a Tomečkova týmu na Dakaru 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose