www.car.cz
 

Baja Espana startuje! Češi nebudou chybět.
     19.7.2007 22:27 - tisková zpráva


OffROADSPORT CZ tým se právě chystá se svými vozy Mitsubishi Pajero Di-D na prolog – úvodní SS letošní Baja Espana 2007.

Posádky Zapletal – Janáček a Procházka – Nemajer včera úspěšně prošly náročnými přejímkami, které se závod od závodu zpřísňují a techničtí komisaři vždy najdou v řádech něco co účastníky překvapí. A tak si zde nejsou jistý ani ty nejostřílenější týmy.

Dnes se na okruhu Jarama nedaleko Madridu jede od 18.00h úvodní prolog podél okruhu, kde se za normálních okolností spíše prohání Vale Rossi, Lukáš Pešek a spol. Okruh má 4,5 km a je důležité neudělat jedinou chybu, která by mohla znamenat hned odsunutí o několik míst dozadu. Z časového hlediska by to nebyla taková katastrofa, ale díky slunečnému počasí se letos opět bude hodně prášit a tak je každé předjíždění (i když za pomoci sentinelu) problémem.

V pátek pak čeká na všech 12O vozů, 150 motorek a čtyřkolek a 10 kamiónů ostrý start od stadionu Realu Madrid. Během víkendu to pak bude celkem téměř 1500 km a z toho 800 km měřených úseků. Na startu stojí mnoho zvučných jmen, kterým kralují jezdci továrních Mitsubishi Stéphane Peterhansel či Nani Roma.

Zajímavá je jistě účast Colina McRae, který podepsal smlouvu s BMW a zde poprvé usedne do BMW X3 RR. Spolujezdkyni mu bude dělat zkušená Tina Thorner ze Švédska, se kterou již v minulosti měl tu čest v týmu Nissan. Poprvé však bude řídit závodní vůz s dieselovým motorem.

Věřím, že po jeho úspěšném účinkování na nedávné Rali Transiberico bude továrním vozům zdatným soupeřem. O dalším účinkování našich se vás pokusím průběžně informovat.

On-line výsledky můžete najít na www.bajaspain.com. Příjemný den a víkend přeje z Madridu

Za celý OffROADSPORT CZ tým

Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   Offroad trial ve Vřesinské strži u Ostravy

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose